Тернополяни долучилися до встановлення унікального рекорду (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 24.08.2020

Вчора біля локації «I Love Ternopil» містяни малювали картину у кольорах національного стягу.


Долучитися до акції могли усі охочі.


Координував роботу місцевий художник Рустам Давлєтов. Він каже, що ця картина — виклик і для нього.


— Сьогодні День нашого національного прапора і ця картина приурочена йому. Але ми хотіли не просто намалювати прапор, а відтворити нашу Україну. Саме вона і символізує наш прапор. Також на на ній ви можете побачити тризуб, відображений у гілках дерева, — говорить Рустам Давлєтов. — Мене попросили долучитися до цього дійства і я завжди підтримую такі цікаві ідеї. Як художник, я сьогодні мав можливість провести батл з самим собою. На такому великому полотні я ще не малював.
Полотно розміром 2 метри 20 сантиметрів в ширину і 5 метрів в довжину створювали 3 години. До написання картини долучилися 250 тернополян. Велика частка з них — діти.


Пан Віталій з дітьми та дружиною також долучився до події. Чоловік розповідає, що хоч брати участь заздалегідь не планував, емоції виключно позитивні.


— Ми з дітьми прийшли покататися на катері та послухати гарну музику. Кожного року на День Прапора приходимо на набережну, — каже Віталій. —До цієї акції ми долучилися випадково. Ми з синочком Назарчиком малювали маки, а моя дружина з донечкою Діанкою малювала маки і волочки. Нам всім дуже сподобалося.


Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, яка фіксувала встановлення рекорду зазначила, що такого у Національному реєстрі ще не було.


— Ми сьогодні зареєстрували новий, унікальний, рекорд який буде внесено до національного реєстру рекордів, як найбільша кількість людей які взяли участь у написанні панорамної картини акриловими фарбами. Дійсно, це просто народна творчість. Мені дуже приємно, що цей рекорд присвячений дню прапора і створений в національних кольорах, — каже вона.


Організатором рекорду стала громадська організація «На захист дітей». Її керівник Мар’яна Головко повідомила, що картину подарують захисникам України, тож далі вона поїде на Схід. На звороті полотна тернополяни також залишали послання для військових. Цитували патріотичні вірші, писали про власні мрії та просили повернутися живими. За словами Лани Вєтрової, Тернопіль встановлює нові рекорди доволі активно. Станом на 1 січня 2020 року зафіксовано 60 тернопільських рекордів за весь час існування Національного реєстру. Тобто, з 1989 року.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.