Недовіра голові ОДА, суперечки та зміни до бюджету: депутати Тернопільської облради сьогодні засідали (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 11.08.2020
П’яте пленарне засідання чотирнадцятої сесії обласної ради, яке відбулося сьогодні 11 серпня, було дуже емоційним й багатим на словесні перепалки, однак швидкістю роботи обранці точно не відзначилися.
 
На початку засідання голова обласної ради Віктор Овчарук вручив грамоти Верховної Ради України депутату Тернопільської обласної ради Юрію Дзюбану, поетесі Лесі Любарській та головному лікарю Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні Володимиру Шкроботу.
 
До питань порядку денного депутатам вдалося перейти аж в обідню пору, бо майже три години вони витратили на з’ясування стосунків.
 
Частина присутніх обурилися через відсутність голови облдержадміністрації Володимира Труша. А депутат Богдан Яциковський навіть запропонував внести до порядку денного питання щодо висловлення недовіри пану Трушу.
 
– Прикро, що сьогодні на засіданні Тернопільської обласної ради відсутній голова ОДА. Це говорить про те, що питання, які будуть розглядатися, його не цікавлять. Так само він був відсутній, коли облрада зібралася і підтримала рішення Тернопільської міської ради, що стосується внесення Тернополя до «червоної зони», цей абсурд. Думаю, це все робилося не без відома голови облдержадміністрації пана Труша… Ми бачимо це як своєрідну помсту за нашу патріотичність і за висловлення нашої позиції. На минулій сесії ми не прийняли звіт голови ОДА, бо там не було що приймати. За цей час в нас накопичилося багато питань до голови обласної державної адміністрації. Але це була крайня точка. Ми попереджали про загрози в Почаєві. Коли медики боролися з коронавірусом як на фронті, голова ОДА казав, що все під контролем. Сьогодні стикнулися з тим, що завдяки Трушу нас відносять до «червоної зони»,  зазначив Богдан Яциковський.
 
Пропозицію внести до порядку денного питання висловлення недовіри пану Трушу підтримали 23 депутати з 39 присутніх.
 
Своє обурення висловив й депутат Тернопільської облради від ВО «Свобода» Богдан Лихий.
 
– Сьогодні вирішуються важливі питання області, голови облдержадміністрації немає, бо в нього, напевно, є важливіші питання. Паном Трушем було подано позов на Тернопільську обласну раду 10 серпня. Він пише, що ми, депутати, сфальсифікували проект змін до бюджету. Але ми пам’ятаємо, що голова облдержадміністрації сидів на сесії і ніяких зауважень не висловлював, нічого не говорив. То де сьогодні голова ОДА? Які питання його цікавлять?  звернувся Богдан Лихий.  
 
Після цих слів до сесійної зали увійшов Володимир Труш.
 
– Я є тут. Все добре!  зазначив голова ОДА.
 
Володимир Труш пояснив, що причиною його відсутності є спалах коронавірусної інфекції у Петриківському геріатричному пансіонаті.
 
– У той час, коли ви розказуєте, що мене немає, я займаюся трохи іншими справами. Якраз боротьбою з коронавірусом, а не популізмом,  заявив Труш.  
 
Керівник Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк під час засідання сесії попросив присутніх не використовувати тему коронавірусу у політичних цілях.
 
– Я б дуже хотів, щоб ніхто не спекулював на темі коронавірусу. І не треба розповідати, що обласна державна адміністрація є активним борцем з COVID-19. З березня, відколи ця проблема існує в нашій державі, реальною боротьбою з інфекцією займаються місцеві ради і місцеві мери. ОДА, у тому числі Тернопільська, нічого не роблять, окрім проведення засідань та призначення відповідальних, – наголосив Олег Сиротюк.
 
Після затвердження порядку денного депутати нарешті взялися за розгляд питань. Так, після обговорення та дискусії сесія прийняла зміни до обласного бюджету. У них враховані пропозиції постійної комісії з питань бюджету обласної ради та депутатів. Ці кошти будуть спрямовані на вирішення нагальних питань  у різних галузях життєдіяльності області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.