«Хочу за свою парту»: у Тернополі відбулася акція проти дистанційного навчання

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  22.07.2020
Сьогодні під стінами Тернопільської обласної державної адміністрації зібралося кілька десятків громадських активістів, батьків та дітей.
 
З плакатами «Соціалізація – частина навчання», «1 вересня я хочу за свою парту», «Ні змішаній формі навчання наших дітей» вони виступили проти дистанційного навчання, яке можуть запровадити з вересня цього року.
 
Головна організаторка мирної акції протесту, мати чотирьох дітей Мар’яна Головко каже, дистанційне навчання – справжнє випробування не лише для школярів, але й для їхній батьків.
 
– З давніх-давен наш народ славився тим, що йому було важко здобувати освіту. Однак у важких умовах та з сильним прагненням українцям це вдавалося. Здавалося б, зараз ми живемо у час багатьох можливостей, але, попри це, з’явилися перешкоди, які стоять на шляху до «здорової» та повноцінної освіти наших дітей. Саме вони і зумовили нашу присутність тут, під стінами облдержадміністрації. Ми проти дистанційного навчання, яке планують запроваджувати з 1 вересня. Українці вже були заручниками такої ситуації з весни. Мені як мамі чотирьох дітей та студентці було ой як непросто. Спершу наші діти раділи можливості побути вдома, але зараз вони хочуть зустрітися з однокласниками, побігати коридорами школи, обійняти вчителя. Тому двері навчальних закладів повинні відкритися для дітей вже з 1 вересня,  зазначила Мар’яна Головко.
 
Школа допомагає дитині соціалізуватися, а тому неприпустимо, щоб діти знову продовжували сидіти вдома, переконана учасниця акції, лікар-писхотерапевт, мати трьох дітей Наталія Турецька.
 
– Сьогодні ми тут, бо любимо своїх дітей. Якщо ми дбаємо про їхнє майбутнє, то маємо створити середовище для повноцінного розвитку. Дім – не таке місце. Там людина обмежена у спілкуванні, а тому не може повноцінно розвиватися. Двері школи з 1 вересня обов’язково мають бути відчиненими для дітей, а не тільки увімкнений монітор. Ґаджет – це якісно і зручно, але для тих, хто здобуває другу чи третю освіту, для вмотивованих осіб, які зайняті у своїй основній роботі й хочуть довчитися чогось. Дитина повинна спочатку виховатися як особистість. Для цього потрібна школа і однолітки, тому ми за школу,  наголосила Наталія Турецька.
 
Учасники акції передали колективне звернення міністру освіти і науки України через Тернопільську обласну державну адміністрацію. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.