З барабаном та каструлями: тернопільські ресторатори мітингують під ОДА (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 17.07.2020

Сьогодні під стінами облдержадміністрації зібралися власники та працівники 27 закладів міста. Вони вимагають скасувати заборону роботи після 23:00.

З плакатами «Дозвольте працювати після 23:00» каструлями, сковорідками, черпаками та ложками тернопільські ресторатори вимагали дозволити їм працювати без часових обмежень.

– Всі, хто зараз тут – працівники закладів. Це не «тітушки», не наймані люди, це ті, хто працює в закладах, кого обмежили і не дають можливості працювати. Ми вимагаємо щоб нам дозволили роботу після 23:00 і не втручалися в нашу законну господарську діяльність. Адже ми і так на період карантину 2 місяці були закриті, – каже представник об'єднання рестораторів Тернополя Тарас Ковальчук. –  Нам казали «закрийте заклади на 2 тижні, будь ласка, нам треба розгорнути потужності нашої медичної сфери, щоб ми могли приймати ті об’єми хворих, які будуть». На сьогодні ми маємо вже 4-й місяць карантину і нас продовжують обмежувати.

Окрім власників закладів, на мітинг прийшли і їх працівники. Вони кажуть, що обмеження роботи до 23-ї не вигідне ні, їм ні відвідувачам.

– В день людей мало через те, що в нас заклад працює переважно звечора. Люди приходять у пізні години, вони не не хочуть сидіти тільки до 23-ї, а ми не можемо дозволити їм бути довше. Тому, відповідно, нам не вигідно працювати до 23-ї, – каже одна з мітингувальників Яна.

О 12-й годині ресторатори йдуть на зустріч з першим заступником голови облдержадміністрації, після чого прийматимуть рішення стосовно подальших дій.

– Ми не хочемо вдаватися до перекриття доріг так, як це робила Херсонська область, оскільки це наші гості, відвідувачі, яких ми поважаємо, і не хочемо створювати їм незручності , – говорить представник об'єднання рестораторів Тернополя Тарас Ковальчук.  Ми мусимо привертати до себе увагу, адже це наші працівники, наша оренда, яку ми маємо сплачувати і, відповідно, ми хочемо працювати в Україні, а не виїжджати за кордон.

Нагадаємо, що 8 липня Камін опублікував постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392», до якої було внесено заборону роботи закладів громадського харчування з 23-ї до 7-ї години.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.