Штовханина, дим та десятки правоохоронців: у Тернополі обурені активісти вийшли на акцію непокори (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  16.03.2020
Під стінами Тернопільської облдержадміністрації представники «Правого сектору» сьогодні, 16 березня, провели акцію ветеранської непокори «Рішуче дій».
 
До протесту долучилися понад сотню ветеранів російсько-української війни, громадських активістів, та небайдужих тернополян.
 
Учасники акції виступили проти останніх домовленостей у Мінську, які, за їхніми словами, унеможливлять продовження санкцій щодо Росії та дозволять РФ уникнути відповідальності за тисячі вбитих українців.
 
Також під адмінбудівлею зібралися десятки правоохоронців. Через те, що поліція заборонила палити шини, між учасниками пікету виникла штовханина, активісти запустили димову шашку.
 
– Сьогодні наша акція проходить під стягами, які нас об’єднували на фронті.  Ми зібралися не за фактом якої-небудь капітуляції, це – повна державна зрада з боку Єрмака та Зеленського. Ми, ветерани російсько-української війни, громадські активісти, свідомі громадяни, діємо відповідно до своїх конституційних прав і обов’язків, а також законів України. Звертаємося до керівництва держави у зв’язку з ситуацією, що склалася довкола останніх переговорів в Мінську,  документ про створення так званої Консультативної ради в рамках Тристоронньої контактної групи. Вважаємо даний факт державної зрадою. Всі, хто причетних до цього, є прибічниками окупантів. Дані пункти суперечать Закону України № 2268 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей», в якому йдеться про визнання РФ агресором. Нові домовленості у Мінську надають Росії статус спостерігача, а не агресора. Це унеможливить продовження санкцій проти РФ та дозволить їм уникнути відповідальності за тисячі вбитих наших громадян, – звернувся керівник Тернопільського обласного штабу «Правого сектору» Назар Сарабун.
 
До протестувальників долучився і голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Він прийняв звернення учасників акції та наголосив на тому, що надавати Росії статус спостерігача – неприпустимо.
 
– Тернопільська обласна рада приймає звернення громадських організацій, добровольців, волонтерів щодо позиції висловлення Мінських домовленостей. На мій стіл сьогодні також лягли звернення від представників депутатських фракцій з ініціативою провести пленарне засідання сесії Тернопільської облради. Завтра ми будемо приймати звернення до президента, Кабміну, ВРУ з вимогою не допустити виключення Росії як агресора з переговорів, надавати їй статус спостерігача – неприпустимо. Упродовж останніх 5-ти років Росію визнано агресором на всіх рівнях, всіх переговорах, тому сьогодні ми маємо цей статус утримати і зобов’язати Росію забрати свої війська з території України. Ми будемо також звертатися до керівництва держави з проханням уникнути на час оголошення карантину всяких провокацій, прийняття стратегічних рішень, які стосуються національної безпеки України, й тому числі й продажу землі. Ми сьогодні повинні дбати про життя і здоров’я українців,  зазначив Віктор Овчарук.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.