«Руки геть від ветеранів»: у Тернополі обурені активісти пікетували обласну поліцію (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  13.03.2020
Кілька десятків активістів «Національного корпусу» та «Соколу» вчора ввечері провели під стінами Головного управління Нацполіції Тернопільської області акцію протесту «Руки геть від ветеранів».
 
Учасники пікету вимагали припинити переслідування українських  ветеранів, волонтерів, патріотів.
 
Попереджувальну акцію націоналістичні організації провели у зв’язку з затриманням правоохоронцями шести ветеранів російсько-української війни у Києві. Ветерани «Азову» прийшли на презентацію «Національної платформи примирення та єдності» радника секретаря РНБО Сергія Сивохи, аби висловити своє обурення. У результаті конфлікту правоохоронці затримали ветеранів та доправили їх до столичного поліцейського відділку.
 
Керівник тернопільського осередку «Національного корпусу» Олександр Пастух каже, так звана «платформа примирення» загрожує національній безпеці України.
 
– Ветеранів обурило, що Сивохо дозволяє у своїх коментарях називати російську агресію внутрішнім конфліктом в Україні. Він цинічно каже, що учасники російсько-української зароблять гроші. Така позиція радника секретаря РНБО загрожує нацбезпеці. Зі свого боку президент Зеленський пачками пакує патріотів «на підвал». Так само у 2014 році робили сепаратисти на Донбасі. Хочемо нагадати, що цей клоун Сивохо не так давно веселив слухачів у той час, коли російські війська вбивали українців. Він зі своїми висловлюваннями про якісь міфічні примирення з ворогом повинен сидіти у в’язниці за державну зраду. Націоналісти вимагають, аби репресії щодо ветеранів й патріотів України негайно припинили. Наше терпіння – не вічне,  зазначив Олександр Пастух.
 
Учасники акції зачитали відповідне звернення та передали його начальнику ГУНП в Тернопільській області Олександру Богомолу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.