На Тернопільщині є особливий віадук, схожий на той, по якому мчав у Хогвартс Гаррі Поттер

Опубліковано в Подорож вихідного дня 31.07.2018

Виняткове багатство краєвидів відкриється перед мандрівником під час поїздки залізничним віадуком неподалік села Плебанівка на Тернопільщині, який непохитно підноситься угору всіма своїми арками серед буйної зелені околиць.

Кожен камінь, закладений у міст ще в часи панування на землях Тернопільщини Австро-Угорської влади, вже понад 120 років витримує вагу потягів, які безпечно мчать у далечінь по дев’ятиарковому красеню. Сумлінні австрійські інженери справді звели конструкцію не на одне століття, надійність якої вже перевіряють не ретро-потяги, а сучасні поїзди.

Пасажири, які пильним оком полюбляють «схопити» принадний пейзаж із вікна вагона, мабуть, понад усе хочуть, аби їзда через Плебанівський віадук розтягнулася з секунд на хвилини. Щоб панорамні красоти не ховалися з поля зору, а зупинилися перед подорожанином. Зупинилися, розрослися, розстелилися зеленими барвами на цьому незвичайному мості, який багатьом любителям фантастики дещо нагадує міст, яким мандрував головний герой відомих романів  Джоан Роулінг.

І справді, віадук на Тернопільщині таки схожий на міст у шотландському селі Гленфіннан, який використовували під час зйомок фільму «Гаррі Поттер». Саме цим велетнем Гаррі разом із найкращими друзями – Роном Візлі і Герміоною Ґрейнджер мандрували в Хогвартс. Тож для того, аби на хвилину відчути себе персонажем з надприродніми здібностями, деяким пригодолюбам  не обов’язково їхати на батьківщину кілта і старовинних замків. Дивовижа – зовсім поруч.

 

Фото - з вільних джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.