Версія для друку

Тернополянин про відпустку, яка закінчилась дворічними мандрами

Опубліковано в Подорож вихідного дня 25.01.2018

Тернополянин Віталій Телесніцький, який вже довгий час мешкає в Лондоні, у рамках проекту «Мандри» розповів про свої мандрівки світом. Загалом чоловік відвідав понад 40 країн, серед яких – Таїланд, Філіпіни, Японія та багато інших.

– У Лондоні я опинився, коли в якийсь момент вирішив, що потрібно вивчити англійську. Спершу думав, що поїду на 6 місяців, але затримався на довше. Перша моя закордонна поїздка – Туреччина. Пробув я там тиждень, але після пляжів та готелів захотілось побачити щось більше. Так я і почав подорожувати. З кожним роком кількість поїздок зростала. З часом я почав їздити кілька разів в рік. У якийсь момент мені набридла робота і я вирішив дозволити собі трохи відпочити. Так і пішов у відпустку на 2 роки, – розповів Віталій Телесніцький.

За словами мандрівника, їхавши у Філіпіни, він майже нічого не знав про цю країну.

– Коли я почав шукати інформацію про Філіпіни, то дізнався, що там має відбуватись цікавий щорічний фестиваль. Це досить довга процесія – тисячі людей в костюмах, спека. З кожного села наряджають найгарнішу дівчину і всі з нею фотографуються. Філіпінці цінують своє минуле. На фестивалі вони намагаються відтворити свою історію, – зазначив Віталій.

Мандрівник розповів, що влада у Філіпінах досить жорстока та диктаторська. Вони ведуть боротьбу з наркоманією шляхом відстрілювання людей, замість того, щоб якось їм допомогти. Філіпінці живуть хоч бідно, але весело. Місцеві жителі не будують величезні будинки, бо клімат там теплий. Також у місті подекуди навіть немає тротуарів. У Філіпінах поширений вид громадського транспорту «джипні», які виготовляють з американських військових джипів, що залишилися після Другої світової війни.

Окрім цього, Віталій Телесніцькій розповів про візит до ще однієї країни – Японії.

– Туристом в Японії бути дуже добре. Тут не вимагають від іноземців знання правил. Усі вважають, що Японія дорога країна, але це зовсім не так. Хостели вартують десь від 20 євро за ніч, але це не так багато. Також вигідно можна поласувати народною їжею – великою тарілкою макаронів з бульйоном, м’ясом, яйцем та овочами. Вона вартує приблизно сто гривень. Японці надзвичайно люблять караоке. Усі будівлі там дуже маленькі та тісні. В одному будинку може бути два десятки барів, але усі вони будуть малими. Гуляти у нічний час в Японії цілком безпечно, – поділився мандрівник.

Віталій Телесніцький зауважив, що в Японії великий список правил, за яким усі стежать. Гості можуть висловити свою думку навіть про те, що килимок лежить не так, як потрібно.

Наприкінці своєї розповіді про мандрівки чоловік розповів, що подорожі наодинці цікавіші, аніж поїздки великими компаніями.

– Усі думають, що подорожі на самоті – це погано, але все навпаки. Коли ти їдеш з друзями чи родичами, то спілкуєшся з ними і менше бачиш країну та місцевих людей. Коли ти сам – це не означає що ти сам, це означає, що ти більше відкритий до нових знайомств, – підсумував Віталій.