Підгледіли, як Тернопільський став цілується із небом

Опубліковано в Місто у кадрі Автор  Анна Семенків 27.10.2019

Лише уранці, коли на Тернопільському ставі сонце поступово прочиняє широкі ворота з туману, стає видко, що ховається за молочним покровом світу.

Спершу міркуєш, та все там у далині знайоме. Майже щодня під очі потрапляють сі забудовані смуги. Але ж ні! Гледіти на непорушне водяне дзеркало та обрії, які відходять від чарів туману, – се наче подивитися на водяний пейзаж через м’яку гладь. Якими шовковисто-голубими та лагідними стають у сей час кольори неба, що повторюються з барвами води! Наче блакиттю на дзеркалі водяного плеса відбився спокій небокраю. Озеро вповні всотало в себе чистоту, непорушність і тишу небесного простору та разом із ним застигло.

Завмерло, застигло, що навіть риболови на своїх неквапливих човнах не розіб’ють на круги-уламки те люстро, із якого милуються на себе ряди блідо-жовтих будов.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.