Яку користь людині приносить «залізний кінь»

Автор  Субота, 20 серпня 2016 14:41

Багато людей, які ведуть здоровий спосіб життя, пробують різні методи оздоровлення. Хтось відвідує спортивні зали, хтось фітнес-клуби, хтось гуртки з різного виду танцю, але останнім часом стало дуже популярним їздити на велосипеді, так званому, «залізному коні».

Виявляється, що велосипед – це не просто засіб пересування, але також він може принести велику користь здоровю. Регулярне катання на велосипеді зміцнює м'язи ніг, підвищуючи їх витривалість, покращує роботу серцево-судинної і дихальної систем. Під час тривалих велосипедних прогулянок наші легені змушені працювати в повну силу, а кров збагачується киснем, поступаючи в мозок та інші органи. Їзда на велосипеді так само корисна, як і біг, але ще і приносить більше задоволення. Звичайно, в будь-якому спортивному залі можна знайти велосипедний тренажер, але хіба можна порівняти монотонні рухи на місці з їздою по лісу, парку, чи за містом...

Звичайно,щоб велосипедні прогулянки приносили користь, а не нашкодили, необхідно дотримуватися деяких правил. Не рекомендується кататися відразу після їжі. Деякі при частому катанні відчувають біль в колінах через тривале навантаження на них. В цьому випадку, щоб проблеми не переросли в більш серйозні захворювання, необхідно давати відпочинок суглобам, не навантажуючи їх занадто. Щоб навантаження на суглоби було посильним, можна оптимально відрегулювати висоту сидіння і керма велосипеда, щоб забезпечити найбільш комфортне положення свого тіла під час їзди. Перед початком тренування корисно зробити кілька присідань для розігріву суглобів. Уже під час катання важливо вживати багато рідини, щоб уникнути зневоднення, при цьому краще пити мінеральну негазовану воду для відновлення сольового балансу.

Тому, щоб їзда на велосипеді приносила задоволення і користь, ніколи не потрібно  забувати про правила безпеки, і тоді велосипедна прогулянка буде зміцнювати ваше здоров'я, а фігуру робити красивою і підтягнутою!

 

Ольга Слобусь

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.