Версія для друку

Тернополянам презентували фільм про події АТО

Автор  Олена Грицишин Вівторок, 20 березня 2018 14:31

16 березня у «Палаці кіно» відбувся показ фільму «Тримай біля серця».

Це повнометражна художня стрічка, створена вінницькою студією «SwitVideo Production».

- Це проста історія про звичайну людину з почуттям відповідальності -, розповідає режисер фільму Валерій Шалига. Продукт створювався для того, аби зайвий раз зосередитися на проблемі, яка залишається актуальною і досі - війні.

- Власне, ми хотіли показати цю біполярність мирного життя і збройного конфлікту на прикладі сім’ї, що проходить крізь все це -, зізнається продюсер і оператор Василь Медяний.

Події розгортаються навколо Сергія Вітрука, колишнього офіцера, котрий не може залишатися осторонь після загострення протистояння на Сході. Головна прем’єра відбулася ще в жовтні минулого року у Вінниці. Більшість історій реальні, взяті з розповідей воїнів АТО, які стали консультантами. Одним із акторів навіть став справжній військовий, що був у зоні бойових дій. Картина створювалася без допомоги Держкіно, проте за підтримки вінницької місцевої влади, яка надала можливість безкоштовного розселення акторів, транспорт, харчування та ін. Решту коштів надали меценати, близько 20 млн гривень. Попереду ще прем’єрні покази у інших містах України та вихід на телеекрани. У тернопільському прокаті кіно буде до 30 березня.

Олена Грицишин, студентка ТНПУ ім. Гнатюка