Версія для друку

«Абсолютно українське: веселе, світле, професійне», - тернополянка про новий український мульт

Автор  Аліна Жайворонко Вівторок, 13 березня 2018 15:18

Усі складові, усі компоненти гарного мультфільму зійшлися разом у повнометражному анімаційному фільмі  «Викрадена принцеса: Руслан та Людмила». Масове залучення українських селебреті до озвучення, гарно підібраний музичний супровід, якість зображення, цікавий сюжет – все це приворожує до екрану з перших хвилин перегляду.

Міла- головна героїня. Експресивна та допитлива, типова українська дівчина, проте, зовсім не типова принцеса Київської Русі. Руслан, добрий і шляхетний мандрівний актор, прозваний у мультфільмі трубадурчиком.  Після знайомлення з головними героями одразу розумієш, що в подальшу в мультфільмі ці двоє гратимуть закохану пару. Так воно і сталося. Для Мали та Руслана достатньо було лише однієї ночі, проведеної у пошуках пригод, для того, аби зрозуміти, що вони закохані. Саме ці щирі почуття і притягнули негаразди до Міли та Руслана. Адже злий чаклун Чорномор викрав принцесу, прагнучи перетворити силу їхнього кохання на власну чаклунську могутність. Хлопець одразу ж відправився на пошуки Міли, прихопивши з собою товариша Нестора. Двом друзям довелось зустрітись із багатьма труднощами аби врятувати життя дівчини. Але як завжди, сила кохання здолала усі перешкоди.

Одразу після того як у мультфільмі з’явився герой Нестор, я очікувала фінальних титрів, аби подивитися хто ж озвучує такого колоритного та красномовного персонажа. Дізнавшись, що це Сергій Притула, я була здивована. Однак згодом зрозуміла: мабуть, ніхто інший не зміг би озвучити такого неординарного героя. І в цілому Нестор дуже детально та професійно змальований. Він приніс у цю стрічку свій діалект, жарти, «фішки».

Також важливо звернути увагу й на музичний супровід. Першою у  мультфільмі з’являється пісня «До зірок» гурту «Время и стекло», яка була написана спеціально для цієї стрічки. Також не менш доречно було використано пісні гурту «Воплі Відоплясова» та Джамали. Хоча це зовсім різні за стилем виконавці, але їхні творіння прекрасно влилися у сюжет стрічки.

Цей мультфільм, це саме той випадок, коли дивишся і не знаходиш нічого, що відрізняло б його від голлівудських анімаційних фільмів. Вже на початку стрічки стає відчутним прорив української  мультимедійної індустрії. Розумієш, що з кожним наступним мультфільмом українська анімація робить чіткий крок вперед.

Аліна Жайворонко,

студентка ТНПУ ім.. В.Гнатюка

Фото: з відкритих джерел