Чи хочуть тернополяни відзначати свято 8 березня?

Автор  Ольга Слобусь Четвер, 01 березня 2018 11:30

Міжнародний жіночий день – свято, коли жінки відчувають себе королевами і принцесами. В цей день вони чують багато красивих компліментів в свою сторону, їм дарують квіти, різні подарунки.

 В Україні вже кілька років дискутують про те, чи варто в 21 столітті відзначати цей день у зв’язку з декомунізацією радянських свят. Однак 8 березня асоціюється із першими, теплими днями весни, радістю, ніжністю і грацією. 

Люди з приводу цієї дискусії діляться на три категорії. Одні вважають, що свято повинне залишитись (і день, і назву змінювати не варто, адже свята - це завжди відображення певної традиції). 8 березня, для більшості, перш за все - свято весни, любові, жіночності. Тому інша категорія людей до свята ставляться нейтрально. Цей день – ще один привід зробити жінкам і дівчатам приємне. А третя категорія вважає, що 8 березня – це радянське свято, день народження Клари Цеткін – історичної особи не з найкращою репутацією. Тому цей святковий день давно варто було викреслити із календаря і забути.

Отож теперішній березень покаже, чи буде 8 число вихідним чи ні. У будь-якому випадку жінок можна буде вітати, дарувати подарунки і говорити щирі слова – зробити весняний день дійсно щасливим і сонячним.

Фото: з відкритих джерел.

Ольга Слобусь

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.