«Кожен п’ятий підліток є споживачем електронних сигарет і це – катастрофа», — розповів експерт у Тернополі

Опубліковано в Проблемне 06.08.2018

Ноу-хау електронні сигарети, які стали досить швидко популярними серед курців, є не менш шкідливими, аніж звичайні сигарети. Вони не тільки викликають залежність, але й призводять до захворювань різних систем організму.

Про це розповів у Тернополі голова правління ГО «Життя», член Ради Реанімаційного пакета реформ, експерт у сфері контролю над тютюном Андрій Скіпальський.

Доволі невтішною тенденцією є те, що, за останніми дослідженнями Всесвітньої організації охорони здоров'я, в Україні 18% дітей у віці 13-15 років є споживачами електронних сигарет. За класифікацією ВООЗ, електросигарета – це електронна система доставки нікотину. Тобто це той же шприц, через який нікотин надходить до легень. На жаль, у нашій державі відсутнє будь-яке регулювання вмісту, продажу та маркетингу електронних сигарет. Увесь товар, який ви бачите в кіосках, починаючи від електронних сигарет і закінчуючи рідинами з нікотином, які інколи навіть містять смакові добавки та смертельні дози наркотичної речовини, вільно продають дітям, не залежно від віку, — підмітив Андрій Скіпальський.

Чоловік наголосив тернополянам, що стандартні компоненти рідини картриджа ніхто не перевіряє, тому там , окрім відносно безпечного складу, який вказують виробники в маркуванні, можуть міститися «приховані» компоненти.

— Кожен п’ятий школяр-підліток є споживачем електронних сигарет і це – катастрофа. Ми маємо нове покоління населення, коли діти заходять в нікотинову залежність не через споживання сигарет, а через куріння модних електронних пристроїв. Коли підліткам набридне заправляти, змінювати картриджі, заряджати пристрій, вони перейдуть на куріння традиційних сигарет і стануть споживачами тютюнових корпорацій, — підмітив пан Андрій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.