З початку року 9 жителів Тернопільщини потерпіли від торгівлі людьми

Опубліковано в Проблемне 30.07.2018

Всесвітній день протидії торгівлі людьми світова спільнота відзначає сьогодні, 30 липня.

Упродовж 2012-2018 року в Тернопільській області 37 особам присвоєно статус постраждалих від торгівлі людьми, з яких 9 – цьогорічні жертви. Про це повідомили на прес-конференції у Тернопільському прес-клубі.

Торгівлю людьми вважать сучасним рабством ХІХ століття, адже від неї потерпає чимало чоловіків, жінок та дітей. Метою торгівлі людьми може бути: трудова експлуатація, сексуальна експлуатація, використання у проституції та порнобізнесі, примусове жебрацтво, недобровільне втягнення у злочинну діяльність, незаконне вилучення органів, продаж дітей, сурогатне материнство.

– Торгівля людьми посіла друге місце за обсягами прибутків для злочинців. На жаль, жителі Тернопільщини також потерпають від таких злочинів. Так, у період 2012-2018 років статус постраждалих від торгівлі людьми отримали 37 осіб, 9 з яких – цього року. Тернопільська обласна державна адміністрація та громадські організації надають цим людям різноманітну допомогу. Також ми проводимо акції для того, щоб проінформувати людей про можливі загрози та пояснити їм їхні права, – зазначив начальник відділу сім'ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Чорний.

За словами, головного спеціаліста управління сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Олени Шуль, отримавши відповідний статус, постраждалі громадяни повинні подати довідку в управління соцзахисту. Так, із державного бюджету їм виділять фінансову допомогу у розмірі трьох прожиткових мінімумів – 5200 гривень.

До слова, за І півріччя 2018 року статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, присвоєно 112 громадянам України. Вербували українців переважно до Російської Федерації, Польщі, Туреччини, ОАЕ.

Кожен постраждалий має право на допомогу. Для цього потрібно звернутись за наступними номерами телефонів:

До відділу зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Тернопільській області (0352) 27-14-02

До відділу сім’ї та молоді ТОДА (0352) 52-25-70

До громадської організації ТМЖК «Відродження нації» (0352) 52-39-52

На національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0 800 505 501

Безкоштовно з номерів Київстар, МТС, Vodafone та Lifecell 527

Головне фото: з відкритих джерел. 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.