На Тернопільщині виявили плантацію елітної коноплі

Опубліковано в Проблемне 13.07.2018

На Тернопільщині триває оперативно-профілактична операція «МАК 2018», під час якої правоохоронці виявляють незаконні посіви наркотичних речовин.

Як розповів заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Степан Яцух, з 2 липня поліцейськими виявлено 58 незаконних посівів, з яких 46 – маку, 12 – коноплі. Загалом здійснили 4266 обстежень – 4189 присадибних ділянок та 77 сільськогосподарських підприємств.

– Одне із масштабних незаконних посівів ми нещодавно викрили у Монастириському районі. Виявлено 2 тисячі коноплі елітних сортів. Насіння цієї рослини привезене із Голландії. Одна насінина вартує орієнтовно 10 доларів. З однієї такої рослини виходить приблизно 8-10 стаканів сухої речовини. Відповідний факт ми задокументували. Виявилось, що посіви здійснили жителі іншої області, – розповів Степан Яцух.

До слова, триватиме операція «МАК 2018» на Тернопільщині до 27 вересня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.