Цього року вода на Тернопільщині забрала чи не удвічі більше життів, аніж минулоріч

Опубліковано в Проблемне 07.06.2018

З початку купального сезону в області рибалки та відпочивальники, які лізуть у воду, можуть і не підозрювати, яка небезпека їх підстерігає в тихій та, на переший погляд, неглибокій воді. Навіть ті сміливці, які ідеально вміють плавати, часто гинуть від прихованих на дні обривів.

Рятувальники вкотре наголошують людям, що вода легковажності не дарує, та нагадують про елементарні правила поведінки при відпочинку на водоймах – пильнувати за дітьми, не пірнати в незнайомому місці, не заходити в воду напідпитку.

Якщо берег є пологий, то під час спекотного дня вода рівномірно нагрівається і там не спостерігається різких перепадів температур води. Якщо ж ми маємо яму у водоймі, то над нею обов’язково утворюється холодний «парашут", адже вода там не прогрівається. Тож плавець, який зануриться у холод, якраз відчує на собі раптовий перепад температур. Через це його може «вхопити» корч чи виникнуть спазми дихальних шляхів. На жаль, не тільки відпочивальників, але й рибалок може спіткати лиха доля на воді. Неодноразово траплялося, що коли нам повідомляли про трагічний випадок, ми приїжджали й бачили, що потонулий – рибалка, який зняв одяг та поліз у воду. Вочевидь, у нього волосінь вудки зачепилася десь у водоймі, то він, нехтуючи правилами безпеки, поліз її відчіпляти, наголосив начальник рятувально-водолазної служби Тернопільської області Василь Козак.

Варто зазначити, що за даними Управління ДСНС України на Тернопільщині, в області від початку цього року на воді загинуло 16 краян. Якщо порівняти з п’ятьма місяцями минулого року, то цього року кількість потопельників приблизно удвічі більша.

Джерело - Інтб

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.