Майже 100 вчителів Тернопільщини відмовились долучитися до реформування шкільної освіти

Опубліковано в Проблемне 10.05.2018

Уже з 1 вересня першокласники Тернопільської області почнуть здобувати якісно нову освіту згідно з концепцією «Нової української школи», проте не всі педагоги охоче сприйняли шкільні нововведення. 

Участь у нових освітніх програмах Всеукраїнського пілотного проекту вже взяли 4 навчальні заклади з Тернопільщини – Козівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Чортківська ЗОШ І-ІІІ ст. № 7, Підволочиська ЗОШ І-ІІІ ст. і Збаразька ЗОШ І-ІІІ ст. № 1.

Для фінансування «Нової української школи» в Тернопільській області призначено 41 млн 894 тис. грн. Окрім закупівлі усіх необхідних для навчання дидактичних матеріалів, меблів та комп’ютерної техніки, значну частину коштів освітньої субвенції виділили на підготовку більше тисячі вчителів.

– На державному рівні навчання пройшли 4 тренери, які на обласному рівні надають необхідні знання 40-а вчителям. У свою чергу, останні підвищуватимуть компетентність педагогів перших класів усіх районів Тернопільщини, – пояснила начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.

Варто зазначити, що одним із обов’язкових етапів підвищення кваліфікації педагогів, які навчатимуть учнів перших класів з 2018-2019-х років, є дистанційний онлайн-курс для вчителів початкової школи на сайті EdEra.

На прес-конференції щодо нововведень у шкільній освіті області Ольга Хома зазначила, що в Тернопільській області майже сто педагогів відмовились проходити такий навчальний курс. Вчителі вважають, що краще «піти на заслужений відпочинок».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.