Понад 100 картин продадуть на аукціоні в Тернополі, аби врятувати тисячі кардіохворих

Опубліковано в Проблемне 03.05.2018

У суботу, 12 травня, в Тернопільському обласному драматичному театрі відбудеться перший благодійний аукціон зі спеціальними лотами, який покликаний допомогти пацієнтам із складними порушеннями серцевого ритму та важкими серцево-судинними захворюваннями.

Метою заходу є зібрання необхідної суми (100 580 грн) для придбання двокамерного зовнішнього електрокардіостимулятора Medtronik 5392, якого потребує відділення кардіохірургії Тернопільської університетської лікарні.

На аукціоні будуть представлені понад 100 картин не тільки тернопільських, але й українських художників, придбавши які, тернополяни можуть врятувати тисячі життів. Ціна однієї роботи стартуватиме від 1000 грн. Окрім цього, у приміщенні драмтеатру буде розміщено скриньку для добровільних пожертв.

– Електрокардіостимулятор – прилад дороговартісний та вкрай необхідний в умовах кардіохірургічного втручання. Цього року ми вже розпочали проводити операції на відкритому серці. Вже за місяць успішно прооперували десять хворих. Одне кардіохірургічне втручання обходиться хворому приблизно в 150 тис. грн. Завдяки підтримці Тернопільської обласної ради зараз ми оперуємо пацієнтів повністю безкоштовно. Думаю, що з допомогою наших волонтерів результати будуть ще кращими. Зараз відбувається реконструкція кардіологічного віддлення, після якої буде створено другий підрозділ інтервенційної кардіології. Так, в Тернопільській університетській лікарні  буде 2 ангіографи, які цілодобово прийматимуть пацієнтів з гострими або хронічними серцевим захворюваннями. Окрім цього, буде створено окремий підрозділ для хворих після кардіохірургічних втручань, які зараз перебувають у відділенні судинної хірургії, – розповів головний лікар Тернопільської університетської лікарні Василь Бліхар.

За словами організаторки аукціону Олени Кльоб, для відвідувачів буде особливий дрес-код – одяг червоного, чорного та білого кольорів. Також у приміщенні драмтеатру гратиме класична музика й буде організовано фуршет.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.