У Збаражі найвпливовіші парламентарі думали, як рятувати бюджети, дороги, медицину та біатлон Тернопільщини (фото)

Опубліковано в Проблемне 17.03.2018

Виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету відбулось у Збаразькому замку сьогодні, 16 березня.

Очільники краю, представники бюджетного комітету та народні депутати розглянули низку проблем Тернопільщини, що стосуються місцевих бюджетів, розвитку транспортної інфраструктури, реалізації інфраструктурних проектів, системи охорони здоров’я у Тернопільській області, а також обговорили перспективи розвитку зимових видів спорту.

За словами голови Комітету з питань бюджету Андрія Павелка, Тернопільщина – один із найпрогресивніших регіонів, який досить активно розвивається.

– Дякую, що вирішили провести засідання Комітету ВРУ з питань бюджету саме на Тернопільщині. Я переконаний, що сьогоднішній захід дасть результати не тільки для Тернопільської області, а для всієї України, оскільки ми будемо обговорювати важливі проблемні питання, – зазначив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук - У порівнянні з 2017 роком фінансування всіх закладів і установ обласного значення цього року збільшилось на 1,2 млрд. Якщо у 2017 році на їх утримання виділяли 5,8 млрд, то сьогодні ця цифра – 7 млрд. Фінансування закладів охорони здоров’я та освіти збільшилось на 100 млн, а на культурні установи кошти збільшили майже вдвічі. Попри все, існує низка проблем, які б ми хотіли підняти на цьому засідання для того, аби їх вирішити.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна зазначив, що реформа децентралізації на Тернопіллі дає позитивні результати.

– Політика, яку сьогодні веде Верховна Рада України, спрямована на розвиток та підтримку об’єднаних територіальних громад. Вона дала можливість 40-а громадам, які об’єднують близько 40 % території Тернопільської області, спрямувати капітальних вкладень на загальну суму не менше 400 млн грн. Це є свідченням того, що ми змінюємо обличчя нашого села. Завдячуючи роботі бюджетного комітету і народних депутатів України, ми спрямували майже 100 млн гривень на капітальний і поточний ремонт доріг Тернопільської області, – проінформував Степан Барна.

До слова, бюджетний комітет провів засідання на Тернопільщині вперше.

Окремим питанням розглянули проблему існування біатлону на Тернопіллі. Спеціально для вирішення проблеми приїхав президент федерації біатлону України Володимир Бринзак.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.