Рівень захворюваності на грип та ГРВІ на Тернопільщині продовжує зростати

Опубліковано в Проблемне 13.02.2018

Стан захворюваності на грип та ГРВІ в Тернопільській області обговорили фахівці медичної галузі на прес-конференції у Тернопільському прес-клубі.

– У цьому сезоні циркулюють віруси грипу H1N1 H3N2 та Брісбен. Вони поширюються на нашій території вже по 7-8 років, а H1N1 та Брісбен вже 2-ий та 3-ій сезони. Більшість населення з цими збудниками вже зустрічались, тому рівень небезпеки не такий високий, як тоді, коли людина вперше з ним стикається. Ми прогнозуємо, що в цьому сезоні будемо мати справу з епідемією низької інтенсивності, – пояснив заступник директора ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Володимир Паничев.

Як розповіла завідувач інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст – дитячий інфекціоніст управління охорони здоров’я Ольга Дивоняк, у зв’язку з наростанням захворюваності на ГРВІ та грип у Міській дитячій комунальній лікарні з 5 лютого діє ще одне відділення для прийому хворих на ГРВІ. Таким чином, там працює вже 3 відділення, які приймають хворих. Станом на сьогодні у цих трьох  відділеннях налічується 68 хворих. За вихідні поступили 32 дитини з ГРВІ.

– На сьогодні епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в Тернопільській області є нестійкою. Показник захворюваності за останні сім днів склав 693, 9 випадків на 100 тисяч населення. Він складає 93, 1 % до розрахункового показника визначення початку епідемії. З 5 по 11 лютого кількість хворих зросла в порівнянні із попереднім тижнем на 1,9 %. Змінився ріст захворюваності серед дитячого населення, а саме – збільшився в 1, 9 рази, – зазначила лікар-епідеміолог ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Світлана Маціпура.

За словами Світлани Маціпури, провакциновано 0,25 % від загальної кількості населення. Ця кількість є недостатньою для створення колективного імунітету. В Україні кількість щеплених проти грипу складає лише 0,5 % від загальної кількості населення,

Лікарі закликають батьків не лікувати своїх дітей самостійно, а викликати дільничних педіатрів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.