Дружина тернопільського громадського активіста Олексія Станька офіційно заявила про викрадення її чоловіка

Опубліковано в Проблемне 02.02.2018

Прокуратура Тернопільської області затримала адвоката (колишнього правоохоронця), який, за словами правоохоронців, разом із двома активістами Олексієм Станьком та Михайлом Іваненком вимагали у підприємця 71 тисячу гривень.

Детальніше читайте тут: Після затримання тернопільських активістів на вимаганні хабара, на них «полились» заяви.

Дружина одного із фігурантів справи – Наталія Станько та голова Проводу ГО «Ідея нації» на прес-конференції у Тернопільському прес-клубі висловили свою думку щодо останніх подій. Вони вважають, що затримання Олексія Станька є необґрунтованим та безпідставним, а також заперечують правдивість наданих прокуратурою фотографій.

– 31 січня о 14:00 мене набрала Наталія Станько і повідомила, що Олексія викрали у центрі Тернополя вісім невідомих осіб та повезли у невідомому напрямку. Коли ми написали заяву до Національної поліції, побоявшись шуму, прокуратура повідомила, що Олексій у них. Коли я зателефонував у прокуратуру області та попросив назвати причину затримання, мені нічого не сказали лише – «Я на Вас часу не маю». Адвокат Наталія Барна написала заяву, що хоче зустрітись із затриманим Олексієм Станьком і десь 2 години її взагалі ні про що не інформували. Потім влаштували побачення – просто показали, що Олексій Станько. Опісля Олексія перевели в інший кабінет і з того часу він просто пропав. Станом на 17 годину 1 лютого з Олексієм Станьком немає жодних контактів. Його викрали. Ми не знаємо, як він зараз почувається. Сім’я переживає, – розповів Остап Стахів.

Як розповів пан Остап, вранці 1 лютого, він разом із активістами прийшов під стіни прокуратури Тернопільської області, але це не дало ніяких результатів:

– Вранці ми прийшли під прокуратуру області, аби з’ясувати чому затримали Олексія. Жоден представник прокуратури до нас не вийшов. Ми стояли від 9 години ранку до 12. Я маю посвідчення газети «Ідея нації», тому згідно статті 26 ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» будь-якого рангу чиновник зобов’язаний мене прийняти на першу вимогу. Дружину та маму за законом повинен прийняти слідчий, а цього він не зробив. Адвоката до Олексія також не допустили.

Наталія Станько розповіла, що під час затримання ніяких документів її чоловіку не вручили та не зачитали.

– За словами свідків затримання – офіціантки пабу та журналіста Оксани Рогачук, яка була разом з моїм чоловіком, вони зайшли у заклад громадського харчування та сіли. Одразу після цього за ними зайшли 8 осіб та заламали руки. Я вважаю, що це викрадення. Я офіційно заявляю, що мого чоловіка викрали. Десь через півгодини після цієї події до мене зателефонував слідчий прокурор і повідомив цю новину. До речі, слідчий так і не зустрівся зі мною упродовж 24 годин з моменту викрадення чоловіка, – обурилась пані Наталія.

У квартирі Олексія Станька провели обшук, однак його дружина вважає, що це відбувалось не зовсім гуманним способом. За її словами правоохоронці чинили тиск.

– Під час обшуку дитина дивилась мультфільм. Вони при дитині закривають ноутбук, пакують його. Дитина плаче. Мені казали, що обшук проводитимуть півгодини, натомість це тривало близько 1,5 години. У документі про право на обшук було зазначено,що шукатимуть зброю, наркотичні речовини, соляну кислоту, балаклави, болгарки, круги для порізки металу, цифрову, комп’ютерну техніка, на якій мала б знаходитись інформація щодо скоєння кримінальних правопорушень, а також мобільні сім-карти, що мали б відношення до правопорушень. Натомість з нашої квартири вилучили стартові пакети, карту пам’яті з дитячими фото, посвідчення громадського порядку з часів Майдану, мій ноутбук та мої власні записники, – додала Наталія Станько.

В той сами час у прокуратурі Тернопільської області представили відеоматеріали, які є доказом причетності затриманих до вимагання хабара у місцевого підприємця. Як раніше писала "СОРОКА", також працівники прокуратури розповіли деталі кримінального провадження та зазначили, що після затримання тернопільських активістів на них «полились» заяви інших постраждалих.

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.