Тернопільська проблема гарячої води "дійде" до вух Прем’єр-міністра та до стін Міністерства

Опубліковано в Проблемне 13.09.2017

Вже не один місяць більша частина тернополян бідкається із припиненням гарячого водопостачання.

Як зазначають в міськраді, така біда спіткала не лише Тернопіль, а більшість міст України. Адже попри заборгованість тернополян перед КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» у розмірі понад 34 мільйонів гривень , більшість газооператорів, в тому числі й «НАК» Нафтогазу України», вимагають від комунального підприємства оплату за газ на рівні тарифу комерційних підприємств. Такий тариф – вдвічі вищий, аніж вартість газу, закладена у тарифах.

- Через заборгованість населення перед КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання на суму понад 34 млн.грн.КП не може розрахуватися з НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ і отримати від національного оператора нові ліміти на газ, - розповідають про ще одну причину відсутності гарячої води в міській раді.

У зв’язку з такою «водяною халепою», у Міністерстві регіонального розвитку та будівництва, під керівництвом заступника Міністра, найближчими днями обговорення з приводу відсутності у міст лімітів на природній газ для підігріву та подачі населенню гарячої води.

Крім того, про проблему гарячого водопостачання почує і Прем’єр.

- Під час зустрічі (у Міністерстві прим. авт..) представники НАК «Нафтогазу» разом з представниками комунальних структур з усієї України шукатимуть шляхи вирішення цього питання. А вже 15 вересня підготовку до опалювального сезону та питання відсутності гарячої води обговорюватиметься на селекторній нараді керівниками українських міст та областей під керівництвом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, - кажуть в міськраді.

 

Поки ж послуга з гарячого водопостачання й далі буде відсутньою. Однак, як запевняють в міськраді, комунальники працюють над вирішенням проблеми відсутності гарячої води та одночасно просять населення розраховуватися за надані послуги.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.