Тернополянин розповів як його вербували у РФ для участі у збройному конфлікті на Донбасі (відео)

Опубліковано в Проблемне 13.02.2017

Шукав роботу, а натомість - знайшов поневолення та намагання завербувати його для участі у збройній агресії проти України ще до початку анексії Криму. Про це інформують в Управлінні СБУ в Тернопільській області.

Чоловік на відео розповідає правоохоронцям про те, як планував тимчасово працевлаштуватися у російській будівельній компанії у вересні 2013 року та повернутися на Батьківщину до кінця грудня. Натомість він потрапив у кабалу, безкоштовно будуючи житло для російських ФСБ-шників неподалік Санкт-Петербургу.

Тернополянина, позбавленого документів і будь-яких прав, змушували до рабської праці, поміж тим агітуючи до участі у «наведенні порядку» в Україні. Додаткове зацікавлення до "полоненого" офіцери ФСБ та їх підопічні рецидивісти проявили ще й, коли дізнались, що чоловік здобув під час строкової служби у радянській армії військову спеціальність «зенітчик» та отримав досвід запуску ракет із ПЗРК. Відтак, метод для вербування обрали цілком очікуваний - славнозвісний метод "кнута и пряника: 

- Чергуючи насильство із пропагандою та обіцянками щедрих заробітків, вони намагалися переконати тернополянина скористатися своїм досвідом і разом з ними вирушити на Схід України «утихомирювати українців». Фактично перебуваючи у заручниках своїх роботодавців, тернополянин став важливим свідком того, яким чином російські спецслужби завчасно здійснювали пошук «добровольців» для підтримки сепаратистів Донбасу та здобували кошти для неофіційного фінансування бойовиків. Після втечі від своїх поневолювачів і повернення в Україну чоловік звернувся до Управління СБ України в Тернопільській області, де і розповів про всі обставини його вербування та злочини росіян, - повідомляють в Управлінні СБУ в Тернопільській області.

На разі в СБУ переконані, експорт «русского мира» на Донбас готувався ще до початку анексії Криму. Також, закликають:

- Громадянам України, яким довелося потрапляти у подібні життєві ситуації, після повернення на Батьківщину слід невідкладно звертатися до органів СБУ та у жодному разі не виконувати злочинні завдання, до яких їх змушували представники іноземних держав.

Фото: з вільних джерел.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.