«Бізнесмени у рясі»: воїн ЗСУ закликає зупинити будівництво багатоповерхівки на території церкви у Тернополі

Опубліковано в Проблемне 24.09.2022
У Тернополі знову спалахнув будівельний скандал. Цього разу в епіцентрі земельної афери опинилася церква та священнослужителі.
 
Так, на території храму Пресвятої Трійці УГКЦ, що на стику вулиць Чайковського, Малишка та Слівенської, зводять багатоповерхівку. Парафіяни обурені. Вони кажуть, що настоятель церкви уклав інвестиційну угоду без відома людей.
 
Свою думку щодо цього у соцмережах висловив депутат Тернопільської обласної ради Олег Любінський, який зараз боронить Україну від російських загарбників.  
 
– На війні не часто випадає нагода потрапити до храму на Службу Божу. Але якщо трапляється така можливість, то ми з побратимами відвідуємо собор Святого Миколая-Чудотворця УГКЦ, що в Харкові. Тут панує особлива атмосфера добра і віри, а всі молитви линуть до Господа лише про одне: якнайшвидшої  Перемоги над окупантом! Особливо теплими і щирими є зустрічі з владикою Василем, воістину Людиною, помазаною Богом, справжнім Духівником! Та доводиться повернутися до справ духовних місцевого рівня, а саме до розмови місячної давнини, яка стосується незаконного будівництва багатоповерхового будинку в Тернополі по вулиці Чайківського, 1, – написав Олег Любінський.  
 
Військовий розповів, що до нього звернулися прихожани парафії церкви Пресвятої Трійці Тернопільсько-Зборівської Єпархії. На земельній ділянці, яка належить церкві, розпочалися будівельні роботи.
 
– Мною були розіслані депутатські запити в різні інстанції, аби ознайомитися з документами, дозволами на будівництво. Закони України передбачають отримання відповіді в десятиденний термін. З 26 лютого я перебуваю на службі у Збройних Силах України, на фронті, тому не завжди є можливість приїхати в Тернопіль. У зв’язку із цим, мої справи представляє моя довірена особа, адвокат. Вирвавшись з передової у короткотривалу відпустку, я заїхав у Тернопільсько-Зборівську Єпархію УГКЦ. Мав зустріч із владикою Василем Семенюком. Наша розмова була дуже короткою: владика пояснив, що церква, як недержавна установа, не зобов’язана давати подібні відповіді на депутатські запити, а наш конфлікт із настоятелем храму потрібно вирішувати всередині громади! На моє обурення владика ніяк не відреагував. Ба більше, не захотів більше слухати мене. Можливо, владика не володіє інформацією, або ж його ввели в оману нечисті на руку ділки від церкви, – зазначив Олег Любінський.  
 
Чоловік додав, що наразі громада збирає підписи про розірвання договору між церквою і забудовником (на даний момент зібрано вже більше 300 підписів).
 
– У нас вже назбиралося багато доказів незаконності цієї забудови, і, переконаний, з Божою поміччю ми доведемо нашу правоту в правовому полі. Віру у це вселяє у мене вчорашня розмова з Владикою Йосифом Міляном, Єпископом-помічником Київської архиєпархії, Головою Пасторального міграційного відділу у УГКЦ. А деякі підприємливі священнослужителі повинні визначитися, хто вони: духовні наставники, що власним прикладом показують прихожанам виконання Божих заповідей, чи бізнесмени у рясі, які дурять людей, використовуючи владу, дану їм Церквою! Переможемо!– підсумував Олег Любінський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.