Відомий Агрохолдинг “Мрія” знову в епіцентрі скандалу.

Опубліковано в Проблемне 14.12.2016
У Господарському Суді міста Тернополя відбулось вже друге судове засідання, щодо cтягнення із 68 компаній, які входять в склад агрохолдингу «Мрія» заборгованості за отриманими коштами.

Кредитори «Мрії», а саме лондонський банк «Бе.Ен.Вай Меллон Корпорейт Трасті Сервісес Лімітед» та інші позиваються тепер вже до нового менеджменту агрохолдингу “Мрія” в лиці Саймона Чернявського та  вимагають повернути їм майже 15 мільярдів боргу…

Сума позову в 15 000 000 000 гривень, який є в 3 рази більший ніж бюджет самої Тернопільської області, де і проходить даний Судовий процес, сама по собі є резонансною та безпрецедентною.

Але не дивлячись на рекордну суму позову, подію явно намагались приховати від уваги ЗМІ та громадськості.

Представники агрохолдингу Мрія, побачивши в залі суду журналістів та громадських активістів, були явно здивовані, почали помітно нервувати і відмовлятись надавати будь-які коментарі з приводу справи.

Також, досить дивним були і злагоджені, миролюбні і майже синхронні дії інших учасників судового процесу вже під час самого засідання.

Присутнім в залі журналістам та представникам громадських організацій скидалось на те, що обидві сторони цього утаємниченого судового процесу насправді є однією стороною. А те, що відбувається в залі засідань – йде за наперед відомим спланованим та узгодженим сценарієм.

Тож журналісти-розслідувачі поцікавились біографією та судовими справами учасників Судового процесу.

І з'ясувався один дуже підозрілий факт: юристи, які представляють інтереси кредиторів (позивачів), працюють в юридичній компанії AVELUM – це та сама фірма, яка постійно представляє інтереси самих  відповідачів - агрохолдингу “Мрія”!!!

Зокрема, голова практики юридичної фірми AVELLUM Дмитро Марчуков, представляв інтереси агрохолдингу “Мрія” (відповідача), а його колега по офісу – Сергій Уваров, представляєКредиторів Мрії , тобто позивача у даному позові…Такий собі юридичний “мєждусобойчик”.

Отже зовсім не дивно, що практично “в один голос”  представники і позивача, і відповідачів (агрохолдингу Мрія), просили суддю продовжити засідання у “закритому режимі”, подалі від людських очей і дуже засмутились, коли представник феміди відмовив у їхньому явно невмотивованому клопотанні.

Інфографіка сайт AVELLUM

 

 

Джерело: Тернополяни.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.