Тернополяни скаржаться на брудний сніг в Старому парку

Опубліковано в Проблемне 12.12.2016

Ще в листопаді, коли всього за добу випала місячна норма снігу, його із Театрального майдану, з вулиць Сагайдачного та Валової вивезли до Старого парку. Тоді, в управлінні ЖКГ наголошували - такі дії здійснювались на тимчасовий період, а сам сніг постійно підрізався та зрушувався спеціальною технікою для пришвидшення його танення. Однак, тепер тернополяни скаржаться на проблему, яка виникла через вивезення снігу до зазначеного парку.

Так, на сайті "Відкрите місто" тернополянка Світлана Луцик зазначає, що завезений сніг брудний, ним ніхто не займається і тепер він почав танути та стікати по вулиці Веселій, створюючи незручності для пішоходів:

"При вході до Старого парку звезли сніг з дорожнього покриття вулиць ще в середині листопада. Було запевнено, що сніг чистий,однак він брудний. Обіцяли частинами вивозити, та тільки обіцяли.Сніг топиться і стікає по вул. Веселій вниз брудною річкою, машини їдучи обливають пішоходів тим брудом. Кожної пори року парк красивий, а цієї зими особливо, і все завдяки теперішній владі", - вказує в проблемі Світлана Луцик.

На разі, звернення тернополянки було відкритим, його надіслали в КП „Об’єднання парків культури і відпочинку м.Тернополя".

До слова, в управлінні ЖКГ повідомляли, що зі Старого парку сніг вивозити не планують, мовляв, там він не перешкоджає руху транспорту, а тому - витрачати кошти платників податків є нераціональним:

"Зазначу, що чистий сніг у Тернополі традиційно вивозять на території парків. Відповідно, сніг із Театрального майдану, з вулиць Сагайдачного та Валової було вивезено до Старого парку. Наголошую, що даний сніг є не посипаним, оскільки на цих вулицях здійснювалося лише очищення від снігу. КП «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» із розумінням поставилися до цього рішення з огляду на те, що сніговий покрив дійсно був значним (за офіційними даними метеорологів – висота снігового покриву в Тернополі сягала 60 см). Зазначу, що це робилося на тимчасовий період, відповідно сніг постійно підрізається і зрушується спецтехнікою для пришвидшення його танення. Вивозити сніг звідти наразі не планується, адже тут він не заважає руху транспорту, відтак  витрачати на це кошти платників податків не є раціональним" - йшлося в повідомленні на сайті управління ЖКГ.

Детальніше із зверненням можна ознайомитись ТУТ.

 

Фото: Світлана Луцик.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.