Виявили джерело їдучого смороду в Тернополі

Опубліковано в Проблемне 09.10.2016

Про результати свого візиту на залізничне ДЕПО поділився в себе на facebook депутат міськради Олег Нитка. За його словами, їдучий сморід, який час від часу душить тернополян - це результат спалювання старих шпал. Однак зовсім іншу інформацію ще в вересні надавали в депо (авт. - див. відео вище).

Як відомо, шпали просочені креозотом - надзвичайно токсичною речовиною (починаючи з 2003 року у країнах ЄС заборонено використання креозоту, без відповідного ліцензування).

"Креозот впливає на нервову систему,  підсилює чутливість шкіри до світла, призводить до появи рожевих плям, папул, бородавчастих розростань, сильної пігментації, посиленого ороговіння шкіри. Особливо гостро захворювання відбувається в сонячні дні. Гіперкреатози і бородавчасті розростання, що викликаються креозотом, можуть розвинутися в рак шкіри, який дає метастази в лімфатичних залозах. Згідно з останніми дослідженнями, креозот вважається потенційним канцерогеном (речовини які сприяють утворенню раку)" - довідка із Вікіпедії.

Ось що пише Олег Нитка:

"Чи довго ще нас травитимуть?

Сьогодні до мене звернувся Андрій Борденюк з Нового Світу? що знову є неприємний запах і важко дихати. Чоловік повідомив, що запах цей йде з території ДЕПО. Спільно з Andriy Shkula виїхали на місце. Далі без емоцій просто факти. Робіть висновки.

На місці зафіксували непоодинокий дим з теплушок де гріються працівники. Коли обходили територію побачили бочки в яких розігрівали смолу. Коли підійшли ближче побачили, що гріють смолу спалюючи шпали! (Див. Фото)Так так саме шпали, які пропитані креозотом (кому цікаво прошу в Вікіпедії прочитати про цю речовину). Це яд! Начальник ДЕПО, а зараз Тернопільського колійного ремонтного заводу (далі ТКРЗ), який з'явився несподівано швидко, доказував, що шпали спалювати можна, але чомусь всі працівники швиденько почали ховати шпали. Натомість шукали дрова щоб позапихати в теплушки і бочки для розпалу.(дивіться відео) (авт. - в дописі автора окрім фото міститься ще два відеозаписи). А величезний резервуар з нарізаними шпалами погрузчиком вивезли в дальній куток підприємства. Ми викликали правоохоронців і написали заяву. При огляді території ТКРЗ знайшли десятки тисяч старих шпал які поскладовані в довжелезні ряди (Див фото). Але саме цікаве - знайшли пилораму де шпали нарізають певної довжини і окремо складають. Таких порізаних шпал було багато, не один кубометр. (Див відео). Начальник підприємства намагався переконувати нас в тому,що це на продаж. Якщо на продаж то давайте подумаємо для чого купують їх? Невже не для розпалу? Тобто шпали нарізають продають для того щоб по всьому їх спалювали???? В голові не вкладається!!!!

До речі, коли були на території підприємства то відчули той самий сморідний запах від якого по ночах (вночі палять, припускаю, інтенсивніше) дуситься час від часу все місто. Звідки він, здогадайтесь самі. Сподіваємся, що правоохоронці і екологічні організації хоч зараз побачать проблему!"

Нагадаємо, ще влітку тернополяни масово скаржились на сморід, який був відчутний по всьому місту. Деякі жителі Тернополя навіть припускали, що цей запах іде від залізничного депо, мовляв там можуть спалювати старі шпали. На основі цього журналісти одного з місцевих телеканалів з цим питання навіть звертались до начальника ВСП "Тернопільського колійного ремонтно-механічного заводу", який в свою чергу запевнив, що на території депо ніхто нічого спалювати не може.

Відео: ІНТБ.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?
Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.