На підході ще один «цвях» у «політичну труну» Анатолія Качки - оголошення недовіри

Опубліковано в Проблемне 29.09.2016

Враховуючи відкрите кримінальне провадження проти голови Збаразької РДА Анатолія Качки, стосовно факту замаху на привласнення державного майна, депутати партії «Добрий самарянин» ініціюють скликання позачергової сесії з одним-єдиним питанням – оголошенням недовіри очільнику району.

Нещодавно відомими стали факти перешкоджання Анатолієм Качкою відновленню роботи цукрового заводу, а також вчинення провокаційних дій стосовно підприємства «Добрий самарянин». Обласною прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ст. 15, ч.2 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). У зв’язку із цим, депутати райради готують звернення із підписами про термінове скликання позачергової сесії, яка після розгляду документу має бути призначена не пізніше як за 14 днів. Розповідають, що обранців, які підтримують рішення є цілком достатньо – за законом не менше як третина від складу ради.

Окрім згаданих фактів, існує і підозра у тому, що Анатолій Качка призначає на посади людей із порушенням умов конкурсного відбору, який передбачено законом. Зокрема є інформація про те, що під час утворення управління освіти, молоді та спорту, керівником  підрозділу призначили особу, яка має 2,5 роки керівного стажу, а вимогами передбачено не менше 5 років. Призначення відбулося навіть за умови того, що були і інші кандидати.

Стосовно оголошення недовіри очільнику району сумнівів майже немає, адже депутатські фракції уже негласно погодилися зі своєчасністю цього рішення, тобто необхідні 50% голосів + 1 голос буде отримано. Цікаво, що навіть деякі представники провладного Блоку Петра Порошенка та Радикальної партії не проти такого рішення.

 

-          Керівник, який відносно недавно призначений на посаду, не може перешкоджати роботі підприємств, що вже роками наповнюють бюджет району. ПАП «Добрий самарянин», до прикладу, вже 16 років на аграрному ринку, але такого свавілля ми ще не зустрічали і терпіти не збираємося, - наголосив голова партії «Добрий самарянин», депутат Збаразької райради Володимир Кравець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.