"Етапують як злочинців": тернополяни влашували бунт в поїзді через відмову зупинятися у місті

Опубліковано в Проблемне 03.08.2020

Після рішення державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднести Тернопіль до «червоної зони» у місті перестали зупинятися потяги далекого сполучення.

Через це багато тернополян не могли повернутися у рідне місто. Людям довелося підіймати бунт у поїзді щоб змусити начальника поїзда зупинитися у Тернополі.

Про це під час позачергової сесії міської ради повідомив міський голова Сергій Надал.

– Якщо проаналізувати історію міста, то за весь період його існування блокада Тернополя була лише за часів татар. Сьогодні маємо повторення – транспортну блокаду міста, – каже Сергій Надал. – Вранці написали тернополяни які їхали з Херсону. У потязі було 85 людей з нашого міста. Були батьки з дітьми хворими на ДЦП. Тільки коли вони влаштували бунт, керівник поїзду погодився висадити людей у Тернополі.

Також міський голова зачитав одне зі звернень, що надійшло від мешканців міста.

– «Зараз ми знаходимось в поїзді №49, на який квитки до Тернополя Укрзалізниця нам продала вчора, вже  після внесення Тернополя до «червоної зони». Про те, що наш потяг не зупинятиметься в Тернополі, ми дізналися від провідниці під час посадки в вагон. Начальник потягу реагує лише вибаченнями і пропонує виходити або в Хмельницьку або у Львові в 1-й або 4-й ночі відповідно. Нас, таких заручників, 15 осіб лише в нашому вагоні. Чом нас як злочинців етапують заблокованими в потязі без права дістатися до рідного міста?» – обурюються мешканці міста.

До слова, Тернопіль відмовився виконувати карантинні вимоги "червоної зони" натомість на позачерговій сесії міської ради зазначили, що поки державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не перегляне рішення, стосовно рівня епідемічної безпеки на території Тернополя, місто буде виконувати вимоги "помаранчевої зони".

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.