У Тернополі перевірили заклад, який днями відкрився

Опубліковано в Проблемне 14.07.2020

Працівники Держпродспоживслужби провели перевірку магазинів та закладів громадського харчування на дотримання протиепідемічних заходів.

Зокрема, під перевірку потрапило й кафе «П’янка мушля», котре було відкрито всього чотири дні тому.

Заклад перевірили на наявність антисептиків, проведення температурного скринінгу, та на дотримання інших вимог згідно Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 2 червня 2020 року №32.

Як зазначила головний спеціаліст відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Марія Дручковська, у закладі виявлено деякі порушення.

Провівши сьогодні позапланову перевірку закладу ми виявили певні порушення стосовно дотримання вимог карантинних заходів. У кафе ще не налагоджений процес утилізації використаних засобів індивідуального захисту, – повідомила Марія Дручковська.

Також вона зазначила, що більшості рекомендацій було дотримано.

При вході в заклад всім відвідувачам проводять температурний скринінг. Для підтвердження нам надали журнал температурного скринінгу. Відповідно на вході є антисептики для дезінфекції рук, проводиться регулярне прибирання з використанням деззасобів, – каже Марія Дручковська. –  Немає порушень стосовно кількості відвідувачів за одним столом. Використовуються як одноразовий посуд для їжі так і багаторазовий. Він піддається миттю під дією високих температур.

Власник закладу, Андрій Кабаков зазначив, що порушення буде виправлено.

Ми звернемо увагу на всі рекомендації та доповнимо всі вимоги. Це не є чимось складним, проте щоб підійти до цього ретельніше нам потрібно було знати певні деталі. Ми старалися максимально дотримуватися вимог,каже  Андрій Кабаков.Звертали увагу на те, як роблять інші, але, звісно, дещо можна недогледіти. Як на мене, це не критично. В нас, в загальному, все є. Ми виправимо порушення і в  майбутньому в нас з цим проблем не буде.

Зазначимо, що за порушення Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 2 червня 2020 року №32 передбачено покарання у вигляді штрафу розміром від шести до двадцяти п'яти неоподаткованих мінімумів.

Як згодом повідомили в Держпродспоживслужбі, у закладі також було виявлено такі порушення: недотримання дистанції між столами, відсутні антисептики в санвузлі. Також відсутні інформативні таблички про дотримання передбаченої дистанції

Через вказані порушення у закладі склали адміністративний протокол.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.