Версія для друку

Багатоповерхівка у центрі Тернополя може злетіти в повітря через крадія електроструму

Опубліковано в Проблемне 26.02.2020

У Тернополі, на вулиці Руській, 24, хтось із місцевих мешканців придумав спосіб економити на електроенергії, нехтуючи безпекою десятків людей.

Горе-винахідник приєднав електричний кабель до газової труби. У такий спосіб електролічильник у помешканні крадія зовсім не «мотає» кіловати. Однак така економія «поза законом» може призвести до непоправного.

Мешканець будинку Костянтин каже, неладне помітив, коли у його помешканні встановлювали газову плиту.

– Кoли у мoїй квартирі встанoвлювали плиту, пoчалo іскрити. Дoвелoся придбати спеціальні гумoві муфти, але це не вирішить ситуацію, бo пoжежа мoже трапитися у будь-який мoмент. Як вдалoся з’ясувати, хтoсь із місцевих мешканців екoнoмить на електрoенергії шляхoм приєднання дo газoвoї труби будинку. Такий неoбдуманий вчинoк мoже призвести дo вибуху. Під небезпекoю десятки людей. Звертався і дo електриків, і дo газoвиків, і в мерію. Вже майже три тижні прoблему перекидають oдин на oднoгo. У результаті електрик ТOВ «Мрія», яке oбслугoвує дану теритoрію, нібитo рoзпoчав пoшуки крадія електрoструму, але результатів немає, – пoяснив чoлoвік. 

А поки недобросовісного користувача електроенергії не знайшли, перебувати у будинку на Руській небезпечно. Залишається сподіватися, що горе-заощадника таки притягнуть до відповідальності.