За смерті двох хлопців на підприємстві у Теребовлі досі ніхто не відповів, а ім’я слідчого у справі виявилося «таємницею»

Опубліковано в Проблемне 25.02.2020
За один рік на аграрному підприємстві «Колос-2», що в Теребовлі, трагічно обірвалося життя двох молодих хлопців.

У серпні 2017-го року 21-річного Андрія Михасика під час будівельно-монтажних робіт вдарило струмом і з висоти він впав у яму. Через рік, у червні 18-го року, на підприємстві знову трапилася трагедія. 20-річний Володимир Солтис впав з висоти, а металевий лист покрівлі даху перерізав йому горло.

За смерть молодих хлопців досі ніхто не відповів. Батьки загиблих просять допомоги у вищому керівництві правоохоронних органів, бо зневірилися у роботі місцевих поліцейських та прокурорів.

Мати Володимира Солтиса також звернулася за підтримкою до Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадянський рух “Хвиля”». Жінка досі не може дізнатися, хто слідчий у розслідуванні справи загибелі її сина. Голова тернопільської «Хвилі» Олексій Станько подав відповідний інформаційний запит, але відповідь шокувала. Виявляється, це – «таємниця слідства».

– Одного молодого чоловіка вбило струмом, іншому металева покрівля даху (в народі «бляха») перерізала горло. З різницею у кілька місяців на Требовлянському підприємстві «Колос-2» загинули двоє молодих хлопців. До сьогоднішнього дня за ці дві смерті ніхто не відповів. Любов Солтис - мати загиблого у відчаї звернулась до нас за підтримкою. Оскільки вже тривалий час не може з’ясувати, хто слідчий у справі загибелі її сина. Зважаючи на Законодавство України та «таємницю слідства», ми подали простий інформаційний запит, щоб з офіційних джерел дізнатись, хто є слідчим у даному кримінальному провадженні. І як виявилось. Прокуратура перенаправила до ГУНП в Тернопільській області, а поліція написала, що запитувана інформація, увага, «таємниця слідства». Дізнатись «Хто слідчий у справі?» - відтепер є таємницею слідства. Навіть якщо ЗУ «Про інформацію» не поширюється на КПК, то імя слідчого у такій резонансій справі не може бути таємницею. Складається враження, що існує певна домовленість й затягування часу, – обурився Олексій Станько.

Ситуацію прокоментувала й ексвиконуюча обов’язків голови НАЗК Наталія Новак.

 Звичайно, це не є таємницею. Це просто намагання уникнути відповідальності і підконтрольності суспільству. А також, на мою думку, може бути, що існує домовленість з власниками підприємства «злити» цю справу, що безумовно є злочином і корупцією в діяльності правоохоронних органів, що є типовим в їх роботі, – зазначила Наталія Новак.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.