Версія для друку

Міськраду попросили заселити в Тернополі 300 нацгвардійців, ймовірно, для супроводу евакуйованих з Китаю

Опубліковано в Проблемне 18.02.2020

Перед приїздом в санаторій «Медобори» на Тернопільщині 98-х евакуйованих з Китаю людей в обласному центрі мають поселити 300 нацгвардійців.

Як стало відомо із власних джерел кореспондентам «Тернополян», таке прохання надійшло до Тернопільської міськради від керівництва нацгвардії. Скільки часу пробудуть в нашому місті нацгвардій ці з інших областей, поки невідомо. Також не вдалося з’ясувати, для яких цілей представників військового формування  спрямували на Тернопільщину. Хоча, можна припустити, що подальші функції нацгвардійців – супроводжувати та охороняти евакуйованих з Китаю людей, яких привезуть на обсерваційні заходи на 14 днів.

Варто додати, що сьогодні, 18 лютого  на головній площі Микулинець відбулася сесія селищної облради. Місцеві жителі та приїжджі висловили обурення, що представники облдержадміністрації тихцем прийняли рішення привезти в санаторій 98 українців з Китаю, а нікого з громадськості про це не попередили.

Вaрто нaгaдaти, що через двa дні, 20 лютого в сaнaторій Медобори, що в селі Конопківкa біля Микулинець нa Тернопільщині, привезуть 98 евaкуйовaних з Китaю людей. Гостей з крaїни, де пaнує коронaвірус, привезуть нa обсервaційні зaходи нa 14 днів. У дорозі евaкуйовaних із «Піднебесної» буде супроводжувaти озброєнa нaцгвaрдія. Хоч міські лікувaльні зaклaди - не готові до нaдaння допомоги особaм з коронaвірусу 2019-nCoV. Втім, очільник ОДА Сопель заявив, що заклад для евакуйованих з Китаю шукають не тільки на Тернопільщині.

Читайте також: "Лікарі Тернопільщини тиждень волають, що не готові прийняти людей з можливими ознаками коронавірусу"