Тернополянам поради: чому виникає лупа та як із цим боротися

Опубліковано в Проблемне 13.01.2020

За статистикою, лупа турбує кожну п’яту людину на планеті. Мешканцям Тернопільщини варто знати, що аби позбутися цієї неприємної проблеми, не обов’язково витрачати багато грошей на дорогі шампуні та процедури.

Лупа — це  дуже поширений стан шкіри голови, що проявляється у двох формах. Жирна лупа або себорейний дерматит виникає тоді, коли жирні і жовті частинки або лусочки утворюються на шкірі голови і приклеюються до неї та до волосся. Суха лупа виникає  у вигляді сухих, білих і незакріплених частинок або лусочок, які утворюються на шкірі голови і падають з голови та волосся. Інші симптоми можуть включати свербіння, почервоніння і жирність або сухість шкіри голови, розповіла тернопільська перукарка Іванна Мартин.

Лупа виникає тоді, коли процес оновлення клітин Вашої шкіри голови скорочується, що призводить до швидкого руйнування клітин рогового шару, які злипаються у видимі частинки та лусочки. Під час лупи певні мікроорганізми подразнюють шкіру голови, в результаті чого відбувається її мікрозапалення та свербіння. Із лупою варто боротися, адже ця проблема призводить до сухості шкіри голови, свербіння і чутливості, навіть випадіння волосся. На жаль, причини люпи бувають дуже різними, тому не можу сказати однозначно, чим лікуватися від цього. Потрібно індивідуально підходити до вирішення проблеми. Якщо людину турбує лупа, варто звертатися до  свого лікаря-дерматолога, — зазначила дівчина.

Варто зазначити, що причини виникнення лупи можуть бути різними:

  • Генетична схильність — лупа, як правило, спостерігається у сім'ях
  • Кліматичні умови - наприклад, вплив сонячних променів, холоду, спеки, вітру
  • Фізичний та емоційний стрес
  • Гормональні зміни
  • Спосіб життя, характер дієти та схильність до алкоголю

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.