Версія для друку

Просить про допомогу мешканка Тернопільщини, яка ще з 2015-го бореться з раком (фото)

Опубліковано в Проблемне 03.01.2020
Мешканці міста Ланівці на Тернопільщині Пегдан Оксані Вікторівні, матері Віктора Пегдана, учасника АТО від 24-ої окремої механізованої бригади, потрібна підтримка та допомога у подоланні важкої недуги.

Ще у 2015 році у жінки виявили рак грудей. Містянка перенесла виснажливі обстеження, хіміотерапії, однак недуга не поспішає залишати тіло пацієнтки. Окрім цього, краянка також хворіє на цукровий діабет 2-го типу, повідомляє сайт "Тернополяни".

—  Коли п’ять років тому перебувала на заробітках, відчувала, що сильно болить спина. Була проблема з міжхребцевими дисками. Їх мені вправляли. Потім одного дня трапилася неприємність – надламався один диск. Боліло так, що не могла встати з ліжка. Коли звернулася по допомогу до медиків, то в мене виявили ще одну проблему – пухлину на грудях. Що сумно, я раніше бачила, що грудина в мене деформується, турбує. Та тоді були свої клопоти – дім, гроші, діти. Не було часу на себе. А коли вже поставили діагноз – настала четверта стадія хвороби. Сказали медики – неоперабельна я! Лікарі зібрали консиліум, після якого оголосили свій висновок – оперувати не будуть. Лише один молодий медик Підвальний Віктор Володимирович не відмовив мені в допомозі. Він призначив першу хіміотерапію. Сказав, що якщо успішно перенесу цю процедуру – є шанс, будемо боротися далі. На щастя, хіміотерапія пройшла без несприятливих наслідків, тож я продовжила відвідувати наступні хімії. До 2017 року мала понад тридцять процедур, за які в тодішній період доводилося платити із власної кишені. Дуже важко переносила хіміотерапію. Багато допомагали небайдужі люди— розповіла пані Оксана.

Мешканка Тернопільщини зазначила, що у 2017 році наступила ремісія – зникнення симптомів недуги. Відтак, жінка лише отримувала лікування хіміопрепаратами, аби вивести метастази із кісток. Тільки полегшено зітхнути після тривалого та важкого лікування Оксані не вийшло. У червні 2019 року жінці зробили комп’ютерну томографію і виявили метастази в легенях.

—  Після виявлення метастаз, почала знову лікуватися хіміопрепаратами. Цього разу в лікарні у Тернополі такі процедури мені проводили  безкоштовно. Після чотирьох хіміотерапій мені знову призначили рентгенівське сканування. Результати були невтішними – метастази тільки збільшилися. З вересня мені призначили нові курси хіміотерапії. Хоч отримую хімію безкоштовно, доводиться чимало грошей витрачати на ліки. Один похід в аптеку за медикаментами обходиться мені близько в тисячу гривень. І так щоразу. Не знаю, чим закінчиться це лікування. Бо ж кожна хіміотерапія дуже виснажує мене, забирає останні сили, а метастази негативно впливають на роботу всіх систем організму. Тільки небайдужі люди, рідні, мій синочок вселяють у мене надію, що все таки зможу подолати важку недугу. Що житиму! Що побачу ще своїх внуків, — поділилася Оксана Пегдан.

Жінка висловлює щиру подяку насамперед військовослужбовцям Тернопільщини, зокрема тим, які служили з її сином. За словами матері, ці хлопці протягом років неабияк їй допомагали, як фінансово, так і морально. Вояки також багато помогли й тим, що поширювали інформацію про стан пані Оксани та закликали сприяти жінці в лікуванні. Особливо краянка вдячна у цьому Дмитру Харчуку, голові обласної спілки АТО.

Допомогти мешканці Тернопільщини подолати важку недугу та зменшити її витрати на лікування може кожен. Рідні вірять, що з допомогою небайдужих Оксана зможе врешті відчути себе здоровою.

Номер картки ПРИВАТБАНК (5168 7573 4237 6516, Пегдан Віктор Валерійович)