Тернопільські активісти не хочуть бути частиною правоохоронного "фарсу"

Опубліковано в Проблемне 11.08.2016

Вчора представники громадських організацій ВО «Автомайдан», «Самооборона майдану Тернопілля», «Вільні люди», ТОО «Молодіжний націоналістичний конгрес» та Рада бізнесу Тернопілля заявили про свій вихід із атестаційних комісій, які мали проводити переатестацію працівників правоохоронних органів.

Вже 17 з 19 громадських активістів, які були в складі атестаційних комісій припиняють участь в цьому процесі.

Причина такого рішення повідомляється в їхній колективній заяві: «Причина проста: процес усунення «старих» та скомпрометованих кадрів перетворився на фарс та «підкилимні» домовленості».

Також, активісти зазначили, що весь процес переатестації «заглох» на апеляційних комісіях, особливо першого рівня. Так, один із членів такої комісії проголосував за поновлення чотирьох з п’яти раніше звільнених атестаційною комісією правоохоронців.

 Як заявляють представники, «Нам шкода, що ми не виправдали довіру людей і не змогли дійсно очистити ряди корумпованих правоохоронних органів. Проте це не означає, що ми капітулювали чи опустили руки. Навпаки – ми припиняємо грати за правилами так званої «дієвої реформи». Натомість всі зусилля кинемо на громадські розслідування злочинів та випадків корупції тих правоохоронців, які зберегли свої місця».

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.