Версія для друку

Недобросовісні тернополяни боргують за воду більше 7 мільйонів

Опубліковано в Проблемне 11.08.2016

Фактично боржником стає кожен, хто не оплатить за воду навіть за місяць користування послугою.

Про це зазначили на прес-конференції у КП «Тернопільводоканал». 7,5 млн гривень заборгували мешканці Тернополя за послуги водопостачання та водовідведення, а це є причиною для припинення співпраці підприємства із недобросовісними клієнтами.

-         У нас інспекція працює по районах. Якщо вона виїжджає на певний район, то бере довідку про тих боржників, які заборгували хтось за півроку, хтось, можливо, за рік. Відповідно, працюють з ними усіма, – розповів начальник відділу розрахунків населення КП «Тернопільводоканал» Руслан Бурмас. – Фактично абонент зобов’язаний оплатити за попередній місяць до 20 числа поточного місяця. Якщо оплата не проведена, це вже вважається заборгованістю і ми маємо право розірвати з такими особами договір.

Найчастіше боржниками стають малозабезпечені та неплатоспроможні сім’ї. Однак, запевняють у «Водоканалі», перш ніж припинити водопостачання із боржниками ведуться роз’яснення, на рахунках регулярно прописуються попередження, вітається оплата боргу частинами. Якщо ж це не дає результату – звертаються в суд і припиняють подавати воду.

Нагадаємо, вартість води у Тернополі з серпня стане вищою. Для тих, кому копійка на ціну золота, водоканалівці нагадують про можливість оформити субсидію, що значно скорочує витрати на оплату води.