Будь з ким, та не зі мною: мешканців Тернопільщини закликають не легковажити у пошуках заробітку

Опубліковано в Проблемне 10.12.2019

Торгівля людьми входить у топ 3 найприбутковіших кримінальних злочинів у світі поряд з торгівлею зброєю та наркотиками. Прикро, та саме легковажність людей часом стає причиною біди.

Не віддавати документи незнайомцям, не підписувати незрозумілі договори, зберегти контакти представництва України в державі, куди їдете на заробітки. Ці та інші поради, як не стати жертвою торгівлі людьми, давали у Тернополі.

—  Було здійснено повторне дослідження для оцінки ризику потрапляння в ситуацію торгівлі людьми вразливою молоддю – 13-20 років. Отож було визначено, що рівень обізнаності людей від 2015 до 2018 року дещо зріс та становить не менше ніж 70%. На превеликий жаль, понад 50% цільової аудиторії, яку ми брали для дослідження, не вірять, що можуть стати жертвами торгівлі людьми. Вважають, що ця ситуація може спіткати будь-кого, однак не їх. За даними Міжнародної організації з міграції, найменшій громадянці, яку використовували в сучасному рабстві, було 2,5 роки. Найстаршій людині – 83 роки. Ці дані свідчать, що вік людей, яких залучають до торгівлі людьми, дуже різний. Серед 16 тис осіб, які потерпіли від торгівлі людьми, 52% мають технічну освіту, —  розповіла під час пресконференції в Тернополі заступниця начальника Служби в справах дітей Тернопільської облдержадміністрації Майя Шимашис.

Жінка додала, що жертвами сучасного рабства часто стають люди, які не можуть відрізнити сумнівні пропозиції від реальних. Які не можуть сказати «Ні», коли їх ображають, експлуатують або поводяться з ними не так, як треба. І потерпають від експлуатації справді переважно люди, яких не долюблювали в дитинстві, якими у сім’ях не займалися. Це діти, які виховувалися у соціально неспроможних сім’ях, інтернатних закладах, які колись зазнали насильства чи булінгу, травм у зв’язку із збройним конфліктом.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.