Цьогоріч на Тернопільщині зафіксовано 12 випадків булінгу

Опубліковано в Проблемне 09.12.2019

Проблема булінгу на оминає і Тернопільщину. В області цього року зафіксовано 12 випадків цього явища.

За статистикою, 80% українських дітей піддаються цькуванням, навіть не усвідомлюючи цього. Як розповіла під час пресконференції в Тернополі заступниця начальника Служби в справах дітей Тернопільської облдержадміністрації Майя Шимашис, про проблему булінгу варто говорити.

—   Власне, робота служб у справах дітей спрямована на допомогу таким сім’ям та дітям. В нас на обліку перебуває 833 дітей. Вони перебувають у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. На жаль, 134 дитини вже зазнали насильства. Також на Тернопільщині на обліку перебуває 59 дітей, які отримали статус постраждалих від збройних конфліктів. В області також цього року зафіксовано 12 випадків булінгу. Тому ми працюємо з такими сім’ями, аби попередити неприємні випадки, пов’язані із порушенням прав людини. Також працюємо із соціально неспроможними сім’ями. Якщо робота не дає свого ефекту, тоді доводиться вилучати дітей із родини, облаштовувати альтернативні форми виховання дітей. Для цього є розвинена мережа прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей-опікунів. Важливо, що 30 листопада в нас розпочалося навчання для кандидатів у усиновлювачі, прийомні батьки та вихователі, опікуни. Навчаємо і двох людей, які будуть патронатними вихователями. Патронатна сім’я – тимчасова форма влаштування: термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців, — наголосила пані Майя.

Варто зазначити, що булінг впливає на всіх, хто бере в ньому участь або спостерігає, та має деструктивні наслідки в майбутньому житті. Навіть поодинокий випадок булінгу залишає глибокий емоційний слід, що робить проблему найпоширенішою причиною звернень до дитячого психолога.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.