«Майже 80% жінок, які перебували у сексуальній експлуатації – мають захворювання», — про небезпеку рабства говорили у Тернополі

Опубліковано в Проблемне 03.12.2019

Людина — не товар: тернополянам під час пресконференції розповіли, що треба знати, аби протидіяти різним видам рабства.

Торгівля людьми - це злочин, жертвами якого можуть виявитися чоловіки, жінки, діти. Наразі поняття «торгівля людьми» набуває нового змісту. Якщо раніше йшлося здебільшого про сексуальне рабство, то сьогодні воно увібрало в себе широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів.

Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами та державами, що розвиваються. Вона легко адаптується до бідності й до розкоші, є актуальною майже для всіх народів.

Як розповіла у Тернополі Марина Пасєчник, керівниця Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, сьогодні у світі близько 40,3 мільйона людей є жертвами сучасних форм рабства, і 2 мільйони людей щорічно стають живим товаром.

За оцінками експертів, щорічно 2 млн людей стають живим товаром. Дослідники виносять чіткі критерії щодо визначення рабства. Так, до людей, які потерпають від цього належать і ті, що працює з примусу, за борги або проти своєї волі. На жаль, до рабів відносяться й ті люди, що народилися в неволі, — повідомила Марина Пасєчник, додавши. — Якщо комусь із мешканців Тернопільщини не заплатили за кордоном, відібрали документи, позбавляли свободи пересування, повідомляйте про порушення. Звертайтеся за номером телефону 527 або 0 800 505 501 ( Національна гаряча лінія). Важливо, що громадська організація «Відродження нації» почала працювати з ОТГ. Приємно, що в організації до помають людям, які опинилися у складній ситуації. Важливо, що люди, які потерпіли від торгівлі людьми, отримують посттравматичні стресові розлади. Чоловіки страждають на хвороби шлунково-кишкового тракту та опорно-рухового апарату. Майже 80% жінок, які перебували у сексуальній експлуатації, мають хвороби, що передаються статевим шляхом. А 8% з цих жінок – мають ВІЛ/СНІД-інфекцію. На превеликий жаль, навіть на Тернопільщині траплялися випадки, коли жінки помирали від цієї хвороби.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.