Тернополяни, і знову до теми смороду

Опубліковано в Проблемне 09.08.2016

Як вже сьогодні згадувалось на "СОРОЦІ", в Тернополі мешканці Дружби та Східного скаржились на сайті міськради щодо ядучого і нестерпного смороду чогось паленого, через який неможливо дихати. 

Схоже на те, що цей сморід заполонив все місто. Адже вже сьогодні з'явилось ще два записи в рубриці "Питання-відповіді" від невдоволених тернополян. Виявляється подібний гидкий запах чогось паленого чути і в центрі міста і в районі "Рогатки". Від таких "ароматів" в людей не лише настрій псується, а й самопочуття.

Наприклад, тернополянка Юля, яка проживає на вул. Микулинецька, 1, пише: "...як вже тут пишуть люди, навіть на Сіхдному, вночі аж до ранку чути нестерпний сморід. Як результат: дере в горлі, кашель та нудота. Звертались до екологічної інспекції - нульовий результат. Хоча ми знаємо, що спалювання будь-якого сміття на території міста категорично заборонене! ".

Крім того, на сайті єдиної системи місцевих петицій ще з 5 серпня розпочався збір підписів петиції "З'ясувати та усунути причини сильного запаху паленого". Якщо вона назбирає 300 голосів, її розглянуть на сесії міської ради. Поки вона отримала всього 52 голоси.

Автор петиції,  Протягом останніх 6 місяців в районі вул. Микулинецької та прилеглих Стадникової, Гребінки, Садової, Оболоні, Живова, Метрологічної по кілька (3-4) разів на тиждень в нічний (після 22-00) та в ранковий (після 06-00) час в повітрі відчувається різкий неприємний запах паленого, від якого в багатьох жителів даного мікрорайону, і особливо у дітей, виникає алергічна реакція (набряк слизової, чхання, різь в очах). 02.08.2016 р. запах паленого було відчутно особливо різко приблизно о 20-30, після чого мною та ще кількома жителями вул. Гребінки про даний факт було повідомлено Поліцію. Наряд Поліції прибув за викликом о 21-05, проте патрульні заявили, що не можуть виявити джерело неприємного запаху і порадили звернутися до Тернопільської міської ради" .

Нагадаємо, тернополяни зазначали в своїх зверненнях і про те, що цей сморід відчувається кілька днів поспіль переважно звечора і до самого ранку.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.