До Тернополя приїхали дітки з прифронтової зони (ФОТО)

Опубліковано в Проблемне 09.08.2016

Сорок школярів з Донецької та Луганської областей приїхали до Тернополя на відпочинок. Протягом 21 дня діти перебуватимуть на території літнього табору «Лісовий» в селі Скоморохи Бучацького району. Кошти виділили із тернопільського обласного бюджету, а тому мандрівка на Тернопільщину для них буде цілком безкоштовною.

"В середньому на одну дитину піде приблизно 3 тисячі 800 гривень. Відпочинок для наших сьогоднішніх гостей буде безкоштовним. Нашою обласною радою затверджена програма оздоровлення та відпочинку дітей. Нею передбачено оздоровлення не лише дітей з Тернопілля, які відносяться до пільгових категорій, а й дітей з прифронтової зони", - каже начальник відділу сім'ї та молоді ТОДА Ігор Чорний.

Окрім відпочинку в літньому оздоровчому таборі школярі зі Сходу їздитимуть на цікаві екскурсії, матимуть можливість краще ознайомитись із нашими традиціями та звичаями, заведуть нових друзів.

"В лагере я вообще ни разу не был в жизни. Поэтому это моя первая поездка. И больше всего я хочу попасть в поход. У меня его тоже не было никогда. Друзей хочу больше. Жду только приятних впечетлений", - розповідає Владислав. 

Інна Клименко, яка супроводжував групу з десяти дітей з Толоковки (безпосередньо лінії зіткнення АТО) до Тернополя каже, що для деяких з них така поїздка щось нове. "Это для них будет новинка, лес. Они многие даже вообще не знают, что это такое, не видели. Потому все ждут с нетерпением".

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.