Версія для друку

Жителям Тернопілля озвучили, в яких країнах люди потерпають на небезпечну недугу

Опубліковано в Проблемне 22.10.2019

Рак молочної залози є найбільш поширеним різновидом раку у жінок у промислово розвинених країнах. Якщо пухлину виявити на ранній стадії, шанс виживання пацієнтки зростає до 95%.

Як повідомив заступник гендиректора з хірургічної роботи КНП «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» ТОР Микола Прокопчук, захворюваність на рак не обов’язково корелюється із загальним рівнем смертності у конкретних країнах. У деяких регіонах є більше ресурсів для лікування хворих на рак. Відповідно, є і покращення шансів на виживання.

Профспілкова організація «ЕСМА» проводила дослідження та визначала, де жінки найчастіше хворіють на рак грудної залози. Так, згідно з їхніх даних, більша ймовірність захворіти на цю недугу є у високо індустріальних країнах. Це, починаючи від країн Європи, Америки і закінчуючи Азіатськими країнами. При цьому в останніх країнах захворюваність на патологію справді менша. А основні фактори ризику мало чим відрізняються у різних країнах світу, — наголосив пан Микола.

Цікаво підмітити, що наприклад, Європа та Північна Америка мають нижчу смертність від раку у порівнянні із загальним числом хворих, у той час як Азія та Африка мають більше число випадків летального закінчення ракових захворювань.