Чи знають тернополяни, яка їжа може зашкодити?

Опубліковано в Проблемне 18.10.2019

Осінь – це період, коли наш організм запасається енергією, щоб у всеозброєнні зустріти холодну зимову пору. Через те, що день стає коротшим, а погода все більш прохолодною, ми підвищуємо загальне споживання калорій, особливо за рахунок жиру і простих вуглеводів.

Тільки безконтрольне вживання жирних і солодких продуктів може істотно підвищити енергетичну цінність раціону харчування на 300-500 калорій вище норми. Окрім цього, шкідливі продукти можуть неабияк зашкодити нашим органам.

Як розповіла тернопільська лікарка-терапевтка, дієтологиня Людмила Паламарчук, є низка продуктів, які окрім шкоди, не приносять оргазму нічого!

Не варто наповнювати свій раціон продуктами, які призводять до ожиріння, до серцевих захворювань, до хвороб шлунково-кишкового тракту та вкорочують життя людини. Так, про те, що смажене шкідливо, ми знаємо не з чуток. Крім великої кількості жирів, в смаженій їжі є ще один вагомий недолік – вона практично позбавлена ​​вітамінів. Насамперед варто обмежити вживання смаженої їжі, особливо засмаженого м’яса. Жирне м'ясо сприяє утворенню бляшок холестеринів на судинах, що прискорює старіння організму і веде до виникнення серцево-судинних захворювань. Також не рекомендую споживати свинину, копчені ковбаси, сосиски, наваристі супи, крабові палички, консерви, картоплю фрі, чипси, сухарики, макарони та каші швидкого приготування, напівфабрикати, кетчупи, майонези, плавлений сир. Не рекомендую наповнювати свій раціон магазинними виробами з тіста, солодощами, соломками, газованими напоями, соками в пакетах, — наголосила лікарка-терапевтка.

Фахівчиня підмітила, що мешканцям Тернопільщини варто пам’ятати, що саме від їхнього вибору продуктів харчування залежить не просто ваше самопочуття і фізична активність, а й життя.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.