Тернополянам на замітку: сексуальна «ненаситність» свідчить про психологічні проблеми

Опубліковано в Проблемне 12.07.2019

Секс — важлива складова будь-яких близьких стосунків, але не всі тернополяни знають, що аби мати міцні та взаємні стосунки, потрібне не лише задоволення статевого потягу.

Далеко не кожна сучасна людина починає статеве життя, вступаючи в шлюбні відносини. Як правило, молодь віддає перевагу інтимні зв'язки до появи постійного партнера – чоловіка. При цьому не всі знають, до чого може призвести часта зміна статевого партнера, інфекції та наслідки після якої бувають досить неприємними.

Всю людську сексуальність можна розділити на біологічні та психологічні аспекти. Лише менша частина із сексуальних розладів стосується біологічних процесів в людському організмі. Часте незадоволення одним сексуальним партнером та постійні пошуки іншого - також свідчення того, що в людини проблеми радше психологічні.

—  Якщо людині важко зупинити вибір на комусь одному, проявляється певна ненаситність, то це свідчить, що кожен із партнерів не приносить задоволення. Людина шукає в кожному з сексуальних супутників певних якостей, задоволення, однак не знаходить та рухається далі. Якщо людина не розуміє, для чого їй потрібні тривалі стосунки, якщо боїться та уникає їх – це свідчить про серйозні психологічні проблеми. Тож постійний пошук партнера не допоможе вирішити проблему, яка потребує психологічного втручання, — розповів психолог-сексолог, сімейний психотерапевт В’ячеслав Чумаченко.

Варто додати, що з медичної точки зору безладні статеві зв’язки збільшують ризик інфікування ЗПСШ (гонорея, сифіліс, уреаплазма та ін), вірусом папіломи людини (ВПЛ), СНІДом і розвитку патологій шийки матки, в тому числі раку матки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.