Версія для друку

Через що на Тернопільщині найчастіше трапляються аварії?

Опубліковано в Проблемне 08.07.2019

Статистика смертності на дорогах Тернопільщини не тішить – чи не щотижня в області трапляються аварії як за участю водіїв, так і пішоходів, які часом закінчуються летально.

Україна є антилідером за кількістю смертей на дорогах серед європейських країн, хоча на українських дорогах нараховується менше автомобілів, ніж в країнах ЄС. Офіційна статистика МВС щодо смертності на дорогах демонструє деяку позитивну динаміку щодо зниження ДТП, втім вона не відповідає реаліям.

Якщо враховувати кількість загиблих, які померли вже в лікарні, а не безпосередньо під час ДТП, то цифри набагато вищі і тут статистика Міністерства охорони здоров’я показує більш реальну картину.

Як повідомив під час брифінгу начальник головного управлiння Нацiональної полiцiї в Тернопільській облаcтi Олекcандр Богомол, найчастіше в аваріях люди гинуть через зіткнення, наїзд на пішохода, наїзд на перешкоди.

Від початку року 72 автопригоди трапилися через те, що водії були під алкоголем. Звичайно, ми проводимо роз’яснювальні, профілактичні заходи, навчання, а також робимо обстеження доріг, однак кількість аварій не меншає. Так, цьогоріч в області зареєстровано 1040 ДТП по області. Це дуже велика цифра. З цього числа – 207 з потерпілими. На жаль, цьогоріч в аваріях загинула 41 особа, а травмовано 265 людей. Причини також негативної статистики – порушення ПДР, збільшення потоку транспорту, ремонт доріг, реєстрація «євроблях», керування у стані алкогольного сп’яніння, нехтування елементарними правилами безпеки, — повідомив головний поліцейський області.