Микола Люшняк: Закон про зниження акцизів на вживані авто наблизить українців до європейських стандартів життя

Опубліковано в Проблемне 05.07.2016

Вчора, 4 липня, у присутності депутатів від різних фракцій Петро Порошенко підписав законопроект №3251, що передбачає зниження акцизного збору при імпорті вживаних автомобілів. Одним зі співавторів такого очікуваного закону став і депутат з Тернопільщини Микола Люшняк.

Підписаний президентом документ істотно полегшує життя українцям, адже ціна авто, яке перетинає кордон зменшиться в середньому на 3-8 тисяч євро. Українці ж мають бути готовими до екологічних вимог Євро-5, яких дотримується Україна (вантажні автомобілі, що продаються в ЄС з жовтня 2008 року і легкові, що продаються з 1 вересня 2009 року).

 

-          Цей закон очікували тисячі українців, адже експерти вказують, що більше 30 тисяч наших співвітчизників продовжують користуватися вживаними іномарками без їх розмитнення. Зрозуміло, така ситуація склалася через високий акциз. Тепер, ми зможемо купувати вигідно вживані машини і наповнювати чесно та відкрито державну скарбницю. Цей крок наблизить українців до європейських стандартів життя, - переконаний Микола Люшняк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.