Наркотичні препарати «перешкодили» виселенню тернопільської аптеки № 78

Опубліковано в Проблемне 21.02.2019

У Тернополі продовжується скандал навколо обласної комунальної аптеки № 78, що на вулиці Руська, 23. Зокрема, у вівторок, 19 лютого усередині закладу було чимало людей – згідно з повторної вимоги державного виконавця аптеку знову намагалися виселити.

Представники виконавчої служби вкотре навідалися до аптечного закладу. Однак особливо вплинути на долю приміщення не могли – обласна аптека, відповідно до закону, не може залишити приміщення на Руській, адже там зберігаються препарати наркотичного походження.

Окрім цього інтереси КП ТОР «Тернопільська аптека №78» цього дня представляв адвокат Іван Парубій. Працівники закладу, спільно з адвокатом, понятими і представниками виконавчої служби, пішли до закритих для відвідувачів приміщень, аби скласти відповідний акт про відтермінування виконання рішення, оскільки немає відповідальної особи із ліцензією, яка може взяти на зберігання наркотичні засоби.

Складання акту дещо затягнулося через те, що держвиконавцю довелось кілька разів переписувати документ. До того ж  жінки, які спершу добровільно погодилися бути понятими, пізніше відмовилися ставити свій підпис на папері. Як виявилося, у них навіть не було при собі ідентифікаційних документів, які потрібні для законного затвердження акту.

До того ж виникли перепитії між адвокатом та державним виконавцем – Парубій наголошував на неправомірності дій останнього.

Використовуючи свої повноваження, він почав лякати нас відібранням ліцензії. Цей чоловік не веде виконавчого провадження. Немає також постанови про призначення групи виконавців. Державний виконавець, як посадова особа, повинен здійснювати певну роботу відповідно до чинного законодавства України, не порушуючи його ні на йоту. У них же діє імперативний принцип норми права, — поділився адвокат Іван Парубій, який представляє інтереси КП ТОР «Тернопільська аптека №78», додавши. — Представник стягувача Фляк Олег Олегович не має ліцензії для зберігання наркотичних засобів, речовин, прекурсорів. Саме тому державний виконавець у присутності людини, що має забрати приміщення, встановив, що засоби йому передати неможливо.

Адвокат наголосив, що в аптеці № 78 виділено спеціальні приміщення, де зберігаються лікарські речовини, які відносяться до наркотичних. Якщо приміщення аптеки перейде в руки людини, яка не має ліцензії, новий власник автоматично підпадатиме під кримінальну відповідальність за статтею 309 Кримінального кодексу України. Це визнав головний державний виконавець Тернопільського міського відділу державної виконавчої служби Олег Бистрицький.

—  Сьогодні маємо офіційну відповідь з управління Національної поліції Тернопілля про те, що на території аптеки зберігаються речові докази наркотичного характеру. Маємо також офіційну відповідь, що зараз неможливо виселити аптеку, адже в поліції не знають, кому передати на зберігання ці наркотичні речовини. На жаль, сертифікованих установ у Тернополі немає. Єдиним шляхом вилучення препаратів є часткове позбавлення ліцензії теперішніх зберігачів. А цим уже буде займатися лікарська комісія, — наголосив Олег Бистрицький.

Нагадаємо, що 8 лютого була перша спроба виселення Тернопільської обласної аптеки №78.  Виконавча служба спільно з директором КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення Тернопільської міської ради» Олегом Фляком намагались змінити замки на вхідних дверях. Свої дії вони мотивували судовим наказом про звільнення майна комунальної власності, який був виданий ще 21 грудня минулого року Господарським судом Тернопільської області. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.