Виступ скандального екс-учасника «Грибів» у Тернополі можуть скасувати

Опубліковано в Проблемне 14.11.2018

Виступ колишнього учасника гурту «Гриби» – Київстонера (Івана Колихалова), який запланований на сьогоднішній вечір у нічному клубі «PULSE», можуть скасувати через нещодавно прийняте рішення Тернопільської обласної ради щодо накладення «Мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Тернопільської області». Більше того, концерт може призвести навіть до сутичок, переконані в облраді.

Так, представники ГО «Правий сектор Тернопільщини» із відкритим листом облраді звернулися із вимогою відреагувати на запланований концерт та вжити необхідних заходів для його скасування. Як аргументують активісти, цей виконавець неодноразово гастролює у РФ, співпрацює із російськими артистами та виконує пісні російською мовою, що порушує нещодавно прийняте рішення.

- 14 листопада у Тернопільському нічному клубі «PULSE» запланований виступ так званого співака Київстонера. Іван Колихалов (таке справжня ім'я Київстонера)колишній учасник російськомовного гурту "Гриби". Відомо, що гурт неодноразово давав концерти у Російській Федерації. Пізніше Київстонер пішов із гурту, почавши сольну кар‘єру. Зараз продовжує співпрацювати з російськими виконавцями ,наприклад Бастою, та виступати у Росії. Відомий також своїм каналом на YouTube, де публікує відео з абсурдним сюжетом та ненормативною лексикою. Всі пісні Київстонера написані та виконуються російською мовою, - йдеться на офіційній сторінці «Правий сектор Тернопільщини» у facebook.

Щоб розглянути цю ситуацію сьогодні, у середу 14 листопада, напередодні виступу Київстонера відбулося позачергове засідання постійної комісії Тернопільської облради з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства.

І хоч власник нічного клубу був повідомлений, він так і не з’явився. Цілком вірогідно, що він не налаштований скасовувати виступ виконавця і обговорювати дану проблему. З іншого боку, виконання такого рішення носить рекомендаційний характер. Тобто за його порушення не передбачено покарання і приватна установа може не скасовувати виступу.

Однак, як переконані члени комісії, через це – проведення концерту може призвести до загострення ситуації, скандалів та навіть імовірних сутичок між представниками громадськості, які проти виступу, та тими, хто за або ж навіть охоронцями закладу. Саме тому після обговорення цієї проблеми із представниками «Правого сектору Тернопільщини», які і звернулися до обласної ради, представником тернопільської нацполіції, які повинні контролювати виконання рішень сесії, комісія вирішила звернутися до:

- власника нічного клубу із рекомендацією скасувати виступ, а також – надіслати копію рішення щодо мораторію на російськомовний культурний продукт;

- до правоохоронних органів, щоб ті проконтролювали за виконанням рішення;

- до Тернопільської міської влади, щоб вона також звернулася до власника нічного клубу та щоб вжила необхідних заходів.

Варто зауважити, що проблема виступів російських артистів або ж українських, які мають російськомовний продукт, виникла вже давно. Позиція і громадських активістів, і представників влади сходиться в тому, що неприпустимо під час конфлікту та військових дій виступати українським виконавцям на території країни-агресора – РФ, співпрацювати із їхніми виконавцями в той час, як на сході держави гинуть наші бійці. Ба більше, у країні державною мовою є українська, а саме вона визначає в першу чергу, хто ми. Окрім того, як зазначають окремі активісти, часто сучасний російськомовний культурний продукт пропагує аморальну поведінку. Саме тому Тернопільська обласна рада раніше прийняла рішення про заборону виступів артистів та виконавців в межах Тернопільської області, якщо вони виступали в країні-агресора. А нещодавно депутати проголосували за накладення мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території  області. Сьогодні це рішення вступило в дію, подібні заборони діють у ще двох областях: Львівській та Житомирській.

Фото: з відкритих джерел.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.